Vurderer manngard ved skytebanen

Værvarsel i favør politiet, flere tips om hvit VW Caravelle i Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet.no): Politiet vil lørdag formiddag vurdere å organisere en manngard i området rundt Tønsberg skytebane i letingen etter den savnede Anne Sofie Blom-Pettersen. Det var rundt skytebanen at politiet i dag sikret spor i søla etter en sort Volkswagen Caravelle.

  Det var denne bilen politiet tror at den varetektsfengslede ektemannen til kjørte i dette området mellom klokka 03.30 og 05.30 natt til 9. november. Det var denne natten 41 år gamle Anne Sofie Blom-Pettersen ble borte fra parets felles hjem på Teie.

Med uvær i lufta og varsel om betydelige snømengder, dekket politiet til disse sporene med presenninger i dag. Snøfall vil vanskeliggjøre en saumfaring av området. Fredag kveld var det bare lett snødryss i lufta over Vestfold.

Bedre værvarsel

Og vakthavende metereolog Jan Erik Johnsen ved Meterologisk institutt har godt værnytt til etterforskerne.

-Nå er det er ikke tegn til at det skal bli særlig nedbør i helgen heller, sier Johnsen til Dagbladet.no i kveld.

-Det er ingen av de nye tipsene som har ført til at vi har flyttet etterforskningen til nye områder. Vi kommer til å ha fullt trykk rundt etterforskningen hele helgen, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til Dagbladet.no fredag kveld.

Over 160 tips

SETT DENNE?Dette er den hvite VW Caravelle\'n med kjennetegn KZ-41421, som politiet mener den varetektsfengslede ektemannen brukte mellom kl. 08 og 13 9. november. FOTO: Politiet/Scanpix
SETT DENNE?Dette er den hvite VW Caravelle\'n med kjennetegn KZ-41421, som politiet mener den varetektsfengslede ektemannen brukte mellom kl. 08 og 13 9. november. FOTO: Politiet/Scanpix Vis mer

Politiet hadde i kveld fått over 160 tips fra publikum, flere av dem om en hvit Volkswagen Caravalle med kjennetegn KZ-41421, som etterforskningsledelsen gikk ut med etterlysning av noen timer tidligere.

På en pressekonferanse klokka 14.30 i ettermiddag lanserte politiet en ny teori om hva som skjedde den natta Anne Sofie Blom-Pettersen forsvant.

Kjørte seg fast

Mannen var ute med  en sort varebil av typen Volkswagen Caravelle. Den skal ha fått problemer på det sleipe underslaget, og ble derfor stående igjen over natta., tror politiet.

Politiet mener ektemannen kjørte familens andre bil, den hvit Volkswagen Caravelle varebilen, tilbake til skytebanen og trakk løs bilen som sto fast.

Politiet tror ektemannen kjørte denne bilen tilbake til skyttebanen en gang mellom klokka 08 og 13 den aktuelle dagen, dro løs den sorte Caravellen, og deretter kjørte hjem de to bilene i tur og orden.

Det er rundt en mil fra hjemmet til Tønsberg skytebane, og politiet ber nå publikum tipse om de har sett de aktuelle bilene i området Barkåker, Sem og Stokke.