Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer Midtøsten-reality

Israelere og palestinere i samme hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Big Brother-produsent Lasse Hallberg vurderer å lage Big Brother i Midtøsten. Sammen med produksjonsselskapet Endemol, diskuterer Hallberg muligheten for å lage et program basert på israelere og palestinere innestengt i samme hus, skriver Klassekampen.

Konseptet vil bli det samme som Big Brother har basert seg på i Norge; seerne stemmer ut en og en deltager, og etter 100 dager står det igjen en vinner.

Lasse Hallberg ser ikke på Big Brother som et program for å fremprovosere konflikter. Hans tanke bak ideen om Midtøsten-reality, er å vise at det er interesser, og ikke mennesker, som er i konflikt i en krig.

- Slik går det an å vise at det er mulig å leve sammen, sier Hallberg.

Han vurderer også å lage Big Brother fra Balkan. Der er tanken å stenge kroater og serbere inn i samme hus.

- Jeg har en drøm om å sette mennesker fra ulike religioner i huset for å vise at det ikke er religion, men penger og makt som skaper krig. Jeg vil vise at man kan samarbeide hvis man må, sier Hallberg til Klassekampen.

Ingrid Baltzersen, leder av Palestinakomiteen i Oslo, har liten sans for krigs-Big Brother:

- Det er for absurd. Her lever folk i en forferdelig hverdag, slik som palestinerne gjør, og så skal man lage underholdning av det.

Hallberg er i tvil om ideen er gjennomførbar. Kravet til bevæpnede vakter kan bli for tøft for programmet. Et tidligere forsøk på å lage Big Brother med kvinner og menn fra ulike arabiske land, strandet etter en uke på grunn av trusler fra islamske fundamentalister.

Vurderer krigs-reality: Lasse Hallberg. Her utenfor Big Brother-bunkeren på Fornebu.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media