Vurderer militær opptrapping etter Putins bombing: - Russland gjør en grov feil

Skaper hodebry for Assad-motstanderne.

STARTET SYRIA-BOMBING: Onsdag startet Russland bombing av en rekke mål i Syria. Russlands offisielle mål er å stoppe IS, men de angriper også opprørsgrupper som kjemper mot president Assad. Opprørsgruppene støttes av den USA-ledede koalisjonen, og Russlands tilstedeværelse skaper et enda mer komplisert fiendebildet i det borgerkrigsherjede landet. Foto: NTB scanpix
STARTET SYRIA-BOMBING: Onsdag startet Russland bombing av en rekke mål i Syria. Russlands offisielle mål er å stoppe IS, men de angriper også opprørsgrupper som kjemper mot president Assad. Opprørsgruppene støttes av den USA-ledede koalisjonen, og Russlands tilstedeværelse skaper et enda mer komplisert fiendebildet i det borgerkrigsherjede landet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag startet Russland sine første luftangrep mot mål i Syria. Siden har russiske jagerfly gjennomført titalls angrep i Syria, og det russiske forsvarer opplyser selv at 50 av disse har truffet IS-mål. Ifølge det russiske forsvarsdepartementet har de det siste døgnet gjennomført ti angrep mot IS-mål i landet.

Russlands militære inntog i den blodige borgerkrigen i Syria, skaper et enda mer komplisert fiendebilde enn før. Den USA-ledede koalisjonen som har bombet IS-mål i omtrent et år, har hele tida kjempet mot IS og hatt som mål at Syrias president Bashar al-Assad skal fjernes.

Russland og Putin har åpent støttet regimet til president Bashar al-Assad og kjemper nå mot alle hans fiender i landet - inkludert opprørsgrupper støttet av vestlige land og Assad-motstandere.

- Uakseptabelt Russlands angrep har stilnet noen av kravene fra Vesten om å fjerne Assad, men ifølge The Guardian vurderer nå Tyrkia og Gulfstatene - som sterkt ønsker Assads avgang - å øke militærstøtten til opprørsgrupper som følge av Russlands flyangrep.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gjorde det i dag klart hva han mener om Russland bidrag i Syria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.