Vurderer munnbind på skoler

Det siste døgnet er det registrert 551 coronasmittede i Norge. Helsedirektoratet vurderer nå ytterligere tiltak for å slå ned smitten.

ØKT SMITTE: Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at det blir vanskelig å holde smitten nede. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi vurderer nå om det skal bli påbudt med munnbind på skoler og om meteren må dobles, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til P4-nyhetene.

Det siste døgnet er det registrert 551 coronasmittede i Norge. Det er 210 flere enn dagen før og 225 flere enn samme dag i forrige uke.

- Det er dessverre en kraftig økning i smittetall. Det er særlig i Oslo og Agder at smitten øker nå, og dette er knyttet til utbruddet av den britiske virusvarianten, sier Guldvog.

Det er det høyeste smittetallet siden 13. januar

- Vi må vurdere om det i enkelte situasjoner er klokt å bruke munnbind på skoler. Vi ønsker å holde skolene åpne og da må vi gjøre det på tryggest mulig måte. Vi har enda ikke konkludert, men vurderer skjerpede smitteverntiltak på skolen, forteller helsedirektøren.

- Da er det snakk om munnbind i klasserommene?

- For de eldste elevene så kan dette være aktuelt, svarer Guldvog.

Ser på mulighetene

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til Dagbladet dette er en av mulighetene Helsedirektoratet, sammen med FHI, nå ser på sammen med kommunene som har en økende smittetrend.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer