Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer norsk Star Wars

Forsvarssjef Sigurd Frisvold mener Norge bør vurdere å delta i USAs omstridte rakettforsvarsystem, populært kalt Star Wars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten er det i bakgrunnsmaterialet til Forsvarsstudien 2000 at Frisvolds vurderinger kommer fram. Fram til nå har Norge, i likhet med de fleste NATO-landene, vært skeptiske til amerikanernes Star Wars-prosjekt.

Forsvarssjefen mener likevel Norge bør vurdere å bli med i Star Wars hvis amerikanerne lykkes med å lage et system for nedskyting av raketter.

«Det kan ikke ses bort ifra at slike forsvarssystemer kan bli utviklet på felles basis innen NATO-alliansen på lengre sikt. Norge bør i så fall vurdere å delta i et slikt samarbeid når det måtte bli aktuelt», skriver forsvarssjefen i materialet som nå er oversendt Stoltenberg-regjeringen.

Uttalelsen kommer i en vurdering av ulike forsvarssystemer Norge bør satse på i framtiden.

Pressetalsmann ved Forsvarets overkommando major Tom Hjertholm bekrefter at Frisvold har vurdert rakettforsvaret i et framtidig perspektiv, men understreker at det foreløpig bare er spekulasjoner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media