Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Vurderer ny etterforskning av barnedødsfall på Ahus

Gutt (1) døde av tørst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Romerike innhenter nå informasjon fra fylkeslegen etter at en ett år gammel gutt døde av dehydrering på Akershus universitetssykehus i fjor vinter.

Dødsfallet er tidligere etterforsket av politiet, men saken ble da henlagt fordi politiet ikke så grunn til å straffeforfølge noen.

Dødsfallet var ett av ni dødsfall ved Ahus i 2011 som ble betegnet som unaturlige. Nå skal fylkeslegen sitte med ny informasjon som politiet vil innhente, skriver Romerikes Blad.

- Dette er rutinemessig i en slik sak. Vi må først innhente informasjon for å vurdere om vi skal gjenoppta etterforskningen, sier politiadvokat Ina Grande Jahre i Romerike politidistrikt.

Statens helsetilsyn har konkludert med at sykehuset skulle tatt blodprøver av gutten. I tillegg syntes tilsynet det var oppsiktsvekkende at han ikke ble tilført drikke.

Politiadvokaten legger til at dette er en sakstype som er prioritert for politiet. Politiet venter å ha fylkeslegens vurdering i løpet av et par uker.

Også Helse- og omsorgsdepartementet skal se nærmere på saken og har bedt om en orientering fra Helse sør-øst og Akershus universitetssykehus.

(NTB)