Vurderer ny krisepakke

Det kan snart bli aktuelt for regjeringen å bygge ut strømkrisepakken, eller komme med en helt ny krisepakke. Det er særlig to tiltak som vurderes, blir Dagbladet fortalt. Olje- og energiministeren sier regjeringen følger prisutviklingen nøye.

HAR PENGER PÅ LUR: Statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen kan finne på å hoste opp enda flere milliarder til strømkundene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HAR PENGER PÅ LUR: Statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen kan finne på å hoste opp enda flere milliarder til strømkundene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen får stadig mer tyn for sin strømkrisepakke, som ble lansert like før jul i fjor.

Dagbladet skrev tidligere i dag at regjeringen selv beregner at en gjennomsnittlig husstand får nesten dobbelt så høy strømregning i år som i et normalår.

Nå vurderer regjeringen å bygge ut krisepakken dersom ikke strømprisene faller. Også krefter i Ap og Sp på Stortinget ønsker dette, etter det Dagbladet er kjent med.

- Vi må se virkningen av krisepakken, og vi må følge med på prisutviklingen. Vi har stor bekymring for at strømprisen er tøff for folk, sier olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) til Dagbladet.

Klubbet ned

Frp foreslo i går i Stortinget å justere krisepakken opp umiddelbart.

Den debatten ble klubbet ned av Stortingets presidentskap, og forslaget ble ikke behandlet av formelle årsaker, blir Dagbladet fortalt.

Dette betyr ikke at krisepakken fra desember blir stående uten tillegg fram til varmen gjør sin sedvanlige retur mot våren.

- Vi vurderer situasjonen tett. Det er høye strømpriser nå. Jeg har stor bekymring for at prisene kommer til å fortsette å være høye, og er bekymret selvfølgelig for de husholdningene som ikke vil tåle den belastningen, sier Mjøs Persen videre.

To tiltak vurderes

Etter det Dagbladet forstår er det to tiltak som er aktuelle for regjeringen å utvide:

  • Øke prosentandelen av strømregningen som staten dekker
  • Senke terskelen for hvilke snittpris som må gjelde for at staten bidrar

Det er altså foreløpig ikke aktuelt å øke hvor mye strøm en husholdning kan bruke og fortsatt få støtte, etter det Dagbladet er kjent med.

Blant annet Rødt og Frp ønsker en utvidet krisepakke.

- Dette viser at strømpakken er for liten i omfang, særlig med tanke på hvor mye folk betaler og hvor høye inntekter dette gir staten. Vi har mye mer å gå på for å sørge for en rettferdig strømpolitikk. Energi er et helt grunnleggende behov, og dagens politikk skaper større økonomiske forskjeller og fattigdom, sier Sofie Marhaug (Rødt) til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer