Vurderer ny krisepakke

Det kan snart bli aktuelt for regjeringen å bygge ut strømkrisepakken, eller komme med en helt ny krisepakke. Det er særlig to tiltak som vurderes, blir Dagbladet fortalt. Olje- og energiministeren sier regjeringen følger prisutviklingen nøye.

HAR PENGER PÅ LUR: Statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen kan finne på å hoste opp enda flere milliarder til strømkundene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HAR PENGER PÅ LUR: Statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen kan finne på å hoste opp enda flere milliarder til strømkundene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen får stadig mer tyn for sin strømkrisepakke, som ble lansert like før jul i fjor.

Dagbladet skrev tidligere i dag at regjeringen selv beregner at en gjennomsnittlig husstand får nesten dobbelt så høy strømregning i år som i et normalår.

Nå vurderer regjeringen å bygge ut krisepakken dersom ikke strømprisene faller. Også krefter i Ap og Sp på Stortinget ønsker dette, etter det Dagbladet er kjent med.

- Vi må se virkningen av krisepakken, og vi må følge med på prisutviklingen. Vi har stor bekymring for at strømprisen er tøff for folk, sier olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) til Dagbladet.

Klubbet ned

Frp foreslo i går i Stortinget å justere krisepakken opp umiddelbart.

Den debatten ble klubbet ned av Stortingets presidentskap, og forslaget ble ikke behandlet av formelle årsaker, blir Dagbladet fortalt.

Dette betyr ikke at krisepakken fra desember blir stående uten tillegg fram til varmen gjør sin sedvanlige retur mot våren.

- Vi vurderer situasjonen tett. Det er høye strømpriser nå. Jeg har stor bekymring for at prisene kommer til å fortsette å være høye, og er bekymret selvfølgelig for de husholdningene som ikke vil tåle den belastningen, sier Mjøs Persen videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer