Vurderer nye regler for arbeidsinnvandring

Regjeringen jobber med løsning. Men først må Maria Amelie ut av landet.

 MÅ UT AV LANDET FØRST:  Asylsøknaden er endelig avgjort, men Maria Amelie kan få en ny sjanse med arbeidstillatelse, åpner statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet for. FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.
MÅ UT AV LANDET FØRST: Asylsøknaden er endelig avgjort, men Maria Amelie kan få en ny sjanse med arbeidstillatelse, åpner statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet for. FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen åpner for å se på regelverket knyttet til arbeidsinnvandring. Dermed kan det bli mulig for Maria Amelie å søke om arbeidstillatelse i Norge, selv om hun blir utvist.

Dagens regelverk vil føre til at Maria Amelie får innreiseforbud til Norge i ett eller flere år etter utvisningen.

Da vil heller ikke en ny søknad om arbeidstillatelse bli behandlet.

Sent i går kveld hadde imidlertid Regjeringen en mulig løsning, skriver Aftenposten.

- Hvis det avdekkes, i denne konkrete saken eller i andre saker, at vi har et regelverk som ikke er hensiktsmessig når det gjelder arbeidsinnvandring, er det helt naturlig for Regjeringen å se på regelverket som regulerer dette, sier Pål K. Lønseth (Ap), statssekretær i Justisdepartementet.

- Hun må ut Han presiserer at asylvedtaket ligger fast, og at hun dermed må reise ut av Norge.

- Hvis Marie Amelie søker om arbeidstillatelse fra Russland, vil vi også kunne vurdere å endre reglene, ifølge Lønseth.

- Det er viktig for meg å si at Regjeringen ikke behandler hennes asylsak, og heller ikke hennes arbeidssøknad. Hun må som alle andre søke arbeidstillatelse fra hjemlandet.

- Men i den grad det viser seg å ligge noen urimeligheter i regelverket, også i utvisningsreglene, som hindrer kloke hoder å komme til Norge, skal vi vurdere det hvis problemstillingen dukker opp, sier han.

Regjeringens løsning betyr at den slipper å instruere UDI, endre på forskrifter eller stoppe et eventuelt utvisningsvedtak.

(NTB).