MÅ UT AV LANDET FØRST:  Asylsøknaden er endelig avgjort, men Maria Amelie kan få en ny sjanse med arbeidstillatelse, åpner statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet for. FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.
MÅ UT AV LANDET FØRST: Asylsøknaden er endelig avgjort, men Maria Amelie kan få en ny sjanse med arbeidstillatelse, åpner statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet for. FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.Vis mer

Vurderer nye regler for arbeidsinnvandring

Regjeringen jobber med løsning. Men først må Maria Amelie ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen åpner for å se på regelverket knyttet til arbeidsinnvandring. Dermed kan det bli mulig for Maria Amelie å søke om arbeidstillatelse i Norge, selv om hun blir utvist.

Dagens regelverk vil føre til at Maria Amelie får innreiseforbud til Norge i ett eller flere år etter utvisningen.

Da vil heller ikke en ny søknad om arbeidstillatelse bli behandlet.

Sent i går kveld hadde imidlertid Regjeringen en mulig løsning, skriver Aftenposten.

- Hvis det avdekkes, i denne konkrete saken eller i andre saker, at vi har et regelverk som ikke er hensiktsmessig når det gjelder arbeidsinnvandring, er det helt naturlig for Regjeringen å se på regelverket som regulerer dette, sier Pål K. Lønseth (Ap), statssekretær i Justisdepartementet.

- Hun må ut Han presiserer at asylvedtaket ligger fast, og at hun dermed må reise ut av Norge.

- Hvis Marie Amelie søker om arbeidstillatelse fra Russland, vil vi også kunne vurdere å endre reglene, ifølge Lønseth.

- Det er viktig for meg å si at Regjeringen ikke behandler hennes asylsak, og heller ikke hennes arbeidssøknad. Hun må som alle andre søke arbeidstillatelse fra hjemlandet.

- Men i den grad det viser seg å ligge noen urimeligheter i regelverket, også i utvisningsreglene, som hindrer kloke hoder å komme til Norge, skal vi vurdere det hvis problemstillingen dukker opp, sier han.

Regjeringens løsning betyr at den slipper å instruere UDI, endre på forskrifter eller stoppe et eventuelt utvisningsvedtak.

(NTB).