<strong>DRAP:</strong> En mann i 20-åra er siktet for drap etter at en mann ble funnet død på en privat adresse i Sandnes i Rogaland natt til lile julaften. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
DRAP: En mann i 20-åra er siktet for drap etter at en mann ble funnet død på en privat adresse i Sandnes i Rogaland natt til lile julaften. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Sandnes-drapet

Vurderer om kommunikasjonen på nettforum er straffbar

Drapssiktede i Sandnes ble heiet fram av anonyme brukere på nettforum. Politiet etterforsker kommunikasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet opplyser at det foreligger en foreløpig obduksjonsrapport av avdøde etter Sandnes-drapet. Dødsårsaken antas å være hodeskader som skyldes stump vold.

Det var natt til lille julaften at mannen som nå er siktet i saken selv ringte politiet for å melde om et dødsfall i Sandnes. Mannen i 20-åra er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Han har gitt en sammenhengende forklaring og godkjent fengslingen, men har ikke tatt stilling til straffskyld.

Julaften kunne politiet bekrefte at de var kjent med at siktede skal ha lagt ut innlegg på et anonymt nettforum, der han omtaler drapshandlingen både i forkant og i etterkant av drapet.

Etterforsker innleggene

Politiadvokat Fredrik Martin Soma sier til Dagbladet i dag at politiet ikke ønsker å kommentere hva som står i innleggene, annet enn at de finnes og at de er en del av etterforskningen.

Dagbladet har sett flere av innleggene, der drapssiktede blant annet heies fram av flere anonyme brukere.

- Vi jobber med å avdekke omfanget og hvem han var i kontakt med. Det er naturlig å vurdere om det ligger noe straffbart i forbindelse med det. Men det er for tidlig å trekke konklusjonen nå. Det er en del av etterforskningen å avdekke arten av kontakten med de andre brukerne, sier Soma.

Han sier at en del av etterforskningen også går ut på at innleggene ikke skal spres og å få de fjernet.

Gjort beslag

Soma forteller at det er tatt en del vitneavhør i saken. Den videre etterforskningen dreier seg om teknisk arbeid på åstedet og knyttet til å sikre innhold på beslag.

Politiet har beslaglagt siktedes telefon og PC og gjennomgår dette for å få større oversikt over kommunikasjonen han har hatt med andre.

- Har dere beslaglagt drapsvåpenet?

- Vi går ikke ut med det, men vi har en formening om hva som er drapsvåpenet og har gjort beslag i den forbindelse.

Siktede skal ha omtalt motivet for drapshandlingen i innleggene som er publisert på nettforumet.

Politiet vil ikke kommentere konkret hva de mener er motivet, og det videre arbeidet knyttet til det, men Soma bekrefter at siktede har sagt noe om bakgrunnen for drapet i avhør.

Har en relasjon

Politiadvokaten vil heller ikke bekrefte relasjonen mellom drapsoffer og siktede utover at det er en relasjon mellom dem.

- Avdøde er ikke formelt identifisert ennå, selv om vi vet hvem avdøde er, sier han.

Politiet vil foreta en undersøkelse av den siktede mannens psykiske tilstand.

Pårørende er heller ikke varslet, da de er i utlandet. Dette er en av grunnene til at politiet er varsomme med gi ut informasjon knyttet til drapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer