Vurderer omkamp: - I'll be back

Trygve Slagsvold Vedum «kommer tilbake» med nyheter rundt planene for et nytt regjeringskvartal. Det kan bety at regjeringen går inn for å strupe byggeprosessen, og stoppe deler av det store prosjektet.

KOMMER TILBAKE: Finansministeren åpner for at planene rundt Regjeringskvartalet kan bli endret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KOMMER TILBAKE: Finansministeren åpner for at planene rundt Regjeringskvartalet kan bli endret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) åpner for å endre planene for Regjeringskvartalet.

- Vurderer regjeringen å skrote planene som foreligger, Vedum?

- I'll be back, svarer finansministeren.

Han gliser på sitt sedvanlige vis.

- Hva betyr det?

- Det betyr at vi kommer til å gå grundig inn i prosjektet, så får jeg komme tilbake til dere når det er nyheter rundt Regjeringskvartalet. Det er vi som til syvende og sist bestemmer hvordan det nye Regjeringskvartalet skal se ut og hvor omfattende det skal bli, sier Vedum til Dagbladet.

Det er foreløpig bare bevilget penger til byggetrinn 1. De resterende byggetrinnene har finansministeren dermed en reell mulighet til å stanse pengestrømmen til.

40,7

Mastodonten i Oslo sentrum er omdiskutert, både på grunn av størrelse på de nye regjeringsbygget og på grunn av prislappen.

De hittil siste beregningene for totalprisen på det nye regjeringskvartalet lyder på nær 40,7 milliarder kroner. Det er 4,2 milliarder kroner mer enn først anslått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.