Intensivbehandling:

Vurderer oppsigelse: - Som en annen verden

Da intensivsykepleieren Silje Bådsvik (32) kom tilbake på jobb i februar kjente hun seg ikke igjen. Nå vurderer hun et karriereskifte.

UTSLITT: Intensivsykepleier Silje Bådsvik er såpass utslitt at hun nå vurderer å skifte jobb. Foto: Privat
UTSLITT: Intensivsykepleier Silje Bådsvik er såpass utslitt at hun nå vurderer å skifte jobb. Foto: Privat Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

- Det var som å komme til en annen verden. Ingenting var som før.

Slik beskriver 32 år gamle Silje Bådsvik hvordan det var å komme tilbake på jobb i februar etter at hun hadde vært i mammapermisjon. Siden den dagen har det gått i ett. Ifølge intensivsykepleieren som jobber på Rikshospitalet i Oslo har hver eneste dag hvert et race.

- Jeg forsto fort hvorfor alle kollegene mine var slitne. Det er så vanskelig å beskrive hverdagen vår da det er enorme kontraster fra samfunnet ellers, sier Bådsvik til Dagbladet.

Det var Steinkjer 24 som først fortalte historien til Silje.

- En maktesløshet

32-åringen sier videre at de ikke har hatt noen pause fra coronaviruset, selv om verden åpnet igjen.

- Jeg føler på en maktesløshet, og vet ikke hvor dette skal ende. Det som også er veldig dumt er at vi mister veldig mange dyktige kolleger. Enten fordi de blir sykemeldt, eller at de slutter.

INNLAGTE: Stadig flere blir innlagt med corona og andre luftveissykdommer på norske sykehus. Espen Rostrup Nakstad kaller situasjonen vanskelig. Vis mer

Selv har ikke Bådsvik blitt sykemeldt ennå, men hun innrømmer at presset gjør at hun vurderer et karriereskifte, til tross for at hun i utgangspunktet elsker jobben sin.

- Det er rart å si det. Jeg vet ikke hva som finnes der ute, men akkurat nå vil jeg så langt bort fra et sykehus som overhodet mulig. Samtidig er det vanskelig å slutte, når man vet hvilken kamp man står i.

Tom for energi

Som intensivsykepleier jobber Bådsvik med mange forskjellige pasienter, men når hun skal inn på coronaavdelingen har hun alltid en ekstra klump i magen.

- Du må ha spist og drukket på forhånd, for du vet ikke når det blir tid til det. Samtidig kan du ikke drikke for mye, da du ikke er sikker på når det er mulighet for å gå på do. I tillegg er pasientene svært syke, så det er en stor belastning, både fysisk og psykisk.

Hun forteller videre at hun er helt utmattet når hun kommer hjem etter et åtte timers skift.

- Jeg prøver å være en god mamma i de to timene datteren min er våken. Etter det har jeg ikke mer å gi. Da ligger jeg enten på sofaen eller så er det rett i seng. Det sosiale livet er det veldig lite igjen av.

- Er det noe som kan gjøres for å bedre situasjonen?

- Jeg håper at det er noen som vil høre på oss. Det hjelper ikke med en kort applaus, før vi får beskjed om å brette opp ermene igjen. Slik som yrket er nå er det heller ikke fristende å gjøre denne jobben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer