Vurderer psykisk sjekk

Ingen forstår hva som drev 17-åringen til å skyte kjæresten Ingrid-Elisabeth Berg (16). Politiet vurderer å underlegge gutten psykiatrisk evaluering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): -  I store drapssaker er det ikke unaturlig at vi ber om judisielle observasjon av siktede. Det er en mulighet også i denne saken, uten at vi har tatt stilling til det foreløpig, sier politiadvokat Karsten Monsen.

-  Rolig type

Sjokkerte kamerater av drapssiktede beskriver ham som en rolig type. De kan ikke forstå at 17-åringen skulle bli voldelig - langt mindre bruke en pistol.

-  Etter det jeg kjenner til, har han aldri drevet med våpen og skyting før. Jeg visste ikke engang at det fantes våpen hjemme hos ham, sier en av siktedes nære venner (16). Andre sier det samme.

I går åpnet politiet i Stavanger sak mot 17-åringens far. Han etterforskes for mulig brudd på våpenloven etter at sønnen fikk tilgang til kaliber 22-pistolen hans. Ifølge politiet lå våpenet i en koffert, ikke i et reglementert våpenskap. Selv om kofferten var låst, klarte 17-åringen å få ut pistolen.

Deretter gikk han den minst ti minutter lange veien ned til området ved idrettsbanen, hvor drapet skjedde. Gutten har med andre ord hatt noe tid til å kjøle ned temperamentet. Likevel vurderer ikke politiet å utvide siktelsen fra forsettlig til overlagt drap.

-  Tiden han har hatt å områ seg på, er en faktor. Men det er ikke naturlig å revurdere siktelsen fra dag til dag. Vi vil først se på dette når etterforskningen er ferdig, sier Monsen.

Støtteerklæringer

Samtidig strømmer støtteerklæringene inn til Inger-Elisabeth Bergs etterlatte. Nettsida som en venn av henne åpnet søndag, inneholder allerede over 3600 hilsener, minneord og dikt.

Familien til den drepte takket i en pressemelding i går for all støtte og hjelp de har fått etter at tragedien rammet. Familiens bistandsadvokat Gyrid Holmen skriver i pressemeldingen at familien ikke ønsker å kommentere sin situasjon ytterligere.

DREPT: Ingrid-Elisabeth Berg.