Vurderer rasisme-tiltale

Etterforskningen av truslene mot avdøde Arve Beheim Karlsen er avsluttet. Statsadvokaten avgjør neste uke om det skal tas ut ny tiltale i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat Jan Hoel i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane ga forrige uke for annen gang politiet i Sogn ordre om å foreta nye vitneavhør i Beheim Karlsen-saken.

Bakgrunnen denne gangen er at statsadvokaten trenger flere opplysninger for å kunne ta stilling til om tiltalen mot de to guttene skal utvides til også å omfatte brudd på straffelovens paragraf 135a, den såkalte rasismeparagrafen. De to guttene er nå tiltalt for vold og trusler.

Indiskfødte Arve Beheim Karlsen ble funnet død i Sogndalselva i april 1999 etter at de to ungdommene hadde jaget ham og ropt «Drep negeren, drep negeren».

Etterforskerne har denne uka gjort nye vitneavhør og vurdert om guttenes trusler mot Beheim Karlsen også omfattes av rasismeparagrafen. I dag sendte påtaleansvarlig Ronny Iden ved Sogn politidistrikt sin konklusjon videre til statsadvokat Hoel. Hoel vil ikke kommentere resultatet av den nye etterforskningen før han selv tar stilling til om det skal tas ut ny tiltale mot de to ungdommene. Det skjer trolig i løpet av neste uke, opplyser han til NTB.

Rettssaken mot de to guttene starter i Indre Sogn herredsrett 13. mars.

(NTB)