Vurderer redningsaksjon

Tida er i ferd med å løpe fra polfarerne Liv Arnesen og Ann Bancroft. Støtteapparatet vurderer å sende inn fly for å hente de to skiglade damene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tida har gått litt for fort for Liv Arnesen og Ann Bancroft. De to har rukket å bli historiske, mandag hadde de som første kvinner i historien krysset hele fastlandet av Antarktis. Men de er ikke i mål ennå: Det gjenstår rundt 750 kilometer før de er framme ved målet McMurdo-basen. Men de har bare 7 dager å gjøre det på. Det er en bortimot umulig oppgave selv for kvinnene som allerede har lagt verdens lengste skitur bak seg. Vinden har uteblitt, og de klarer bare å legge rundt 12 kilometer bak seg hver dag.

Hvis de ikke er framme ved McMurdo-basen innen 21. februar blir båten Sir Hubert Wilkins nødt til å snu uten polfarerne ombord. Da fryser isen til, og den siste isbryteren forlater Antarktis.

Nå vurderer støtteapparatet til Liv og Ann å sende inn twin-otter fly for å hente de to. Flyene er stasjonert nær Patriot Hills, rundt 1250 kilometer unna.

Opphentingen av de to vil ta tid, og jo lenger de venter desto mer risikofyllt blir redningsaksjonen.

Istedet for å slite seg ut og slepe tunge sleder over isen i sneglefart, hviler de to polfarerne mens de venter på vinden.

VINDSTILLE: Tida er i ferd med å løpe ut for Liv Arnesen og Ann Bancroft på Sydpolen.
SLIT: Uten vind er det små sjanser for at Liv Arnesen og Ann Bancroft skal rekke å tilbakelegge de 750 kilometrene til målet. De har bare ei uke igjen.