Vurderer silkeundertøy for norske soldater

Skal beskytte soldater som blir utsatt for veibomber.

SIKKERHET: Både danske og amerikanske soldater har tatt i bruk disse silkebokserne, som skal beskytte soldatene hvis de trigger en veibombe. Foto: Den britiske hæren
SIKKERHET: Både danske og amerikanske soldater har tatt i bruk disse silkebokserne, som skal beskytte soldatene hvis de trigger en veibombe. Foto: Den britiske hæren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) vurderer å innføre silkeunderbukser for norske soldater.

Silkebokserne skal beskytte soldatene hvis de trigger en veibombe.

- Forsvaret vurderer å innføre dette for noen grupper. FLO skal bestille noen sett med prøver som hæren så skal prøve på noen av sine brukere. Erfaringen fra disse prøvene vil avgjøre om dette blir innført i forsvaret eller ikke, sier Arne Reke, oberstløyntant ved FLO i en uttalelse til Dagbladet.

Sterkere enn stål I dag ble det kjent at den danske hæren har gått til innkjøp av silkeunderbukser til tusen soldater som kjemper mot Taliban i Afghanistan.

- Vi har ledd mye av dette, men det er en mening med galskapen, sier seniorsersjant Niels Mølleskov fra Hærens Kampskole i Oksbøl til Avisen.dk.

Silken er nemlig vevd på en måte så den blir sterkere enn kevlar. Kevlar er syntetiske fibre som er fem ganger sterkere enn stål. Materialet brukes blant annet i skuddsikre vester.

Stopper jord og skitt - I gamle dager kastet fienden granater i hodet på oss, og disse visste vi hvordan vi skulle beskytte oss mot. Nå graver fienden ned veibomber, og disse har ikke soldatene hatt skjold mot, men det har de nå, sier seniorsersjant Niels Mølleskov til den danske avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer