Vurderer skatt på gratis parkering

I all stillhet vurderer Finansdepartementet om det skal innføres fordelsbeskatning av gratis parkeringsplass hos arbeidsgiver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I forbindelse med en kommende revisjon av naturalytelsesforskriften etter skatteloven har departementet til vurdering om en begrenset skattlegging av gratis parkering hos arbeidsgiver bør innføres.

Dette går fram av et svar departementet har gitt på en henvendelse fra SVs stortingsgruppe. SV har nemlig spurt finansdepartementet om det er praktisk mulig å innføre fordelsbeskatning av gratis parkeringsplass hos arbeidsgiver fra neste år.

Og svaret fra departementet er altså at det er mulig, om enn kanskje ikke fra neste år. Departementet vil ikke konkludere sin vurdering før etter forutgående høring.

Ikke nå

Den har Dagbladet foregrepet, og spurt to av Stortingets mest skatteglade partier, SV og Ap, om deres syn:

- Nei, vi har ikke tenkt å ta dette opp nå, sier SVs finanspolitiske talsmann Øystein Djupedal.

På spørsmål om hvorfor stortingsgruppa da har spurt, svarer han at gruppa har stilt i alt 46 forskjellige spørsmål til Finansdepartementet vedrørende budsjettet, og at gruppa ikke bare spør om tiltak den vil innføre.

Mer kategorisk

Ap's skattepolitiske talsmann, Tore Nordtun, er mer kategorisk i sin avvisning av problemstillingen:

- Nei, dette er å gå for langt. Hva med de arbeidstakere som rett og slett er nødt til å bruke egen bil for å komme seg på arbeid fordi det ikke finnes tilfredsstillende kollektivtilbud? Vi må ikke glemme at det bor og arbeider folk i distriktene som er helt avhengige av å bruke sin egen bil. Vi må tross alt ha forståelse for hva folk driver med i dette landet, sier Nordtun.

- Signalet fra vår side er klart: Legg dette vekk. Vi har nok av uklarheter å rydde opp i innen fordelsbeskatning allerede.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer