Vurderer søksmål

Bjarte Baasland fikk lokkebonuser, og spilte bort mellom 60 og 70 millioner kroner. Nå varsler biskopsønnens advokat at de vil vurdere å gå rettens vei mot utenlandske spillselskaper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil vurdere om det er mulig å kreve hele eller deler av beløpet erstattet, sier Bjarte Baaslands advokat Hege Birkeland Ersdal til Dagbladet.

I går kom det fram at spillselskapet Bet365 skal ha gitt bonuser på opptil 250 000 kroner til Bjarte Baasland i perioder han var lite aktiv hos spillselskapet. De skal også ha kartlagt hans bevegelser ved å undersøke ip-adressene han brukte i kontakten med Bet365.

60-70 millioner forsvant

Historien kom fram i et intervju i VG med et tidligere ansatt i selskapet. Der kommer det også fram at den tidligere ansatte skal ha jekket opp innsatsen til Baasland manuelt, for å komme over maksgrensene for spill.

Baasland skal i følge sin advokat ha tapt mellom 60 og 70 millioner kroner på spill hos de utenlandske selskapene Bet365 og Centrebet.

Bjarte Baasland bekrefter gjennom sin advokat at Bet365 kom med hyppige henvendelser når hans spillaktivitet sank, og at han fikk tilbud om påskjønnelser for å fortsette spillingen. Baasland skal ha tapt brorparten av pengene på kasinospill på nettet.

Uheldig

- Dersom opplysningene som kommer fram er korrekte, viser det at selskapene har et svært uheldig forhold til spillere som har et problematisk forhold til spillingen sin, sier Ersdal til Dagbladet.

ERSTATNING: Bjarte Baaslands advokat vil bruke de nærmeste dagene til å undersøke spillselskapenes metoder. Det kan ende med at biskopsønnen krever erstatning for hele eller deler av beløpet han har spilt bort på nettet. Foto: OLE C H THOMASSEN
ERSTATNING: Bjarte Baaslands advokat vil bruke de nærmeste dagene til å undersøke spillselskapenes metoder. Det kan ende med at biskopsønnen krever erstatning for hele eller deler av beløpet han har spilt bort på nettet. Foto: OLE C H THOMASSEN Vis mer

Hun vil bruke de nærmeste dagene til å få oversikt over informasjonen om spillselskapenes metoder, og ut i fra det komme fram til en beslutning om et mulig søksmål.

Direktør Atle Hamar i Lotteritilsynet støtter advokatens vurdering om søksmål. Han reagerer svært skarpt på spillselskapenes metoder.

Kan være regelbrudd

- Bet365 har lisensen sin i Storbritannia, og jeg regner med at maksgrensene for innsats gjelder for utenlandske borgere like mye som for britiske. Dersom det er vanlig praksis at selskapet jekker opp innsatsen manuelt for å komme over denne grensen, kan dette være et brudd på lisensen. Dette er noe Baaslands advokat bør få klarhet i, sier Hamar.

Jusprofessor Viggo Hagstrøm har i en årrekke sittet som leder i bankklagenemda. Han er usikker på om Baasland vil nå fram med i en rettssak.

- Kan ikke forstå det

- Slik jeg forstår saken har han spilt med base i utlandet, blant annet Tsjekkia. Dette er langt utenfor norsk rett, og jeg er ikke engang sikker på om han vil nå fram i utlandet, sier Hagstrøm.

Han har aldri vært borti liknende summer når det gjelder klager på spillselskaper.

- Vi har behandlet en rekke slike saker som omhandler utenlandske spillselskaper, men jeg har aldri tidligere vært borti slike summer. Jeg kan nesten ikke forstå det, sier Hagstrøm.

Bet365, ved markedssjef Fred Bjurfall ,var i går ikke tilgjengelig for kommentar.

BLE SLÅTT KONKURS: Stavanger-biskop Ernst Baasland ville hjelpe sin sønn og kausjonerte for lån som ble brukt på nettspill. Nå har regningen kommet opp i millioner.