Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer språkkrav ved Universitetet i Oslo

Seks av ti farmasistudenter har flerkulturell bakgrunn. Det fører til språkproblemer.

Foto:Tom Martinsen/Dagbladet
Foto:Tom Martinsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Seks av ti farmasistudenter har flerkulturell bakgrunn, og språkproblemer gjør at Universitetet i Oslo nå ønsker å innføre norskkrav.

Farmasistudiet krever et karaktersnitt på nesten fem, men likevel har Farmasøytisk institutt ved Universitetet i Oslo (UiO) opplevd så svake norskkunnskaper blant studentene at det går ut over læringen. Dette er alvorlig, mener studiekonsulent Tom Caspersen.

- Vi utdanner helsepersonell som skal ut i det norske samfunnet. Derfor må vi være sikre på at visse krav er oppfylt. For en farmasøyt gjelder det ikke bare å være god i realfagene, men også når det kommer til det å kommunisere og uttrykke seg korrekt, sier Caspersen til studentavisen Universitas.

Farmasøytisk institutt vil nå ha spesifikke karakterkrav i norsk for farmasøyter.

- Vi ser dessverre at studenter som har svak norskkarakter fra videregående kan få det vanskelig når de kommer til oss på universitetet. Vi ønsker derfor et karakterkrav på fire i norsk, sier Caspersen.

Kunnskapsdepartementet (KD) må imidlertid godkjenne et slikt krav før det kan settes i verk.

- UiO kan ikke selv sette slike opptakskrav. Før dette kan vurderes av KD må det spilles inn til oss fra UiO. Vi må da vurdere det videre, men dette er en prosess som tar tid, sier informasjonskonsulent Tom Holen i Kunnskapsdepartementet. (©NTB)


MANGE GÅR TIL APOTEKENE: Av dem som studerer farmasi.
FOTO: SCANPIX
MANGE GÅR TIL APOTEKENE: Av dem som studerer farmasi. FOTO: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media