Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer stopp i mottak av Kosovo-flyktninger

Regjeringen vurderer en midlertidig stopp i inntaket av flyktninger fra Kosovo, på bakgrunn av en henvendelse fra FNs høykommissær for flyktninger. Det sa statsminister Kjell Magne Bondevik i Stortingets muntlige spørretime i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var en uholdbar situasjon i Makedonia, som stengte sin grense for flyktninger. Norge sa vi kunne ta imot 6.000, og det medvirket til at Makedonia åpnet sin grense igjen. Dette var en riktig og klok beslutning, og høykommissæren ringte og takket Norge, sa Bondevik.

Nå er det kommet en ny henvendelse fra høykommissæren, som mener det ikke lenger er så stort behov for å ta imot flyktninger i land utenfor nærområdene. Regjeringen vil vurdere henvendelsen nøye, og ta en beslutning i løpet av dagen. Bondevik sa at Norge under alle omstendigheter vil ta imot de planlagte flyktningtransportene de nærmeste dagene, og holde en høy beredskap for ytterligere mottak hvis situasjonen igjen krever det.

Carl I. Hagen påpekte at hvis alle NATO-land skulle ta imot like mange flyktninger som Norge i forhold til folketall, ville det utgjøre 1 million mennesker, halvparten av befolkningen i Kosovo. Hagen mener flyktningtransport til Norge er det samme som å bistå den etniske rensingen i Kosvo. Dette avviste Bondevik, men han sa også at det beste er å hjelpe flyktningene i nærområdene.

(NTB)