Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer tegning av «Posemannen»

Ukjent mann sett med penger i plastpose i Hønefoss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har fått flere interessante tips om den såkalte «Posemannen» i etterforskningen av drapet på den 75 år gamle Meta Øverli på Høybråten i Oslo.

Over påske vurderer politiet å gå ut med en fantomtegning av mannen - hvis etterforskerne ikke har fått kontakt med ham før den tid.

«Posemannen har kommet i politiet søkelys etter at flere vitner har meldt om en mann i 30-årene som er rundt 170 centimeter høy, har middels kroppsbygning, mørkt kort hår og uten skjegg. Mannen er sett både ved Furuset Senter, utenfor Øverlis hjem på Høybråten og på bussterminalen i Oslo.

Tips fra Hønefoss

Et vitne har sett mannen forsøke å veksle en pose med mynter med en bussjåfør på bussterminalen på Grønland før Timeekspressen gikk til Hønefoss ved 19-tida torsdag 6. april.

Antagelig er samme mann observert ved 16-tiden på Furuset Senter, der den drepte Meta Øverli spilte på automater. Han ble også sett ved 18-tida utenfor hennes hjem på Høybråten.

- Et vitne som tok bussen til Hønefoss har gitt oss en beskrivelse som tyder på at mannen vi gjerne vil snakke med var passasjer. Fra Hønefoss har vi også fått interessante henvendelser om menn som har forsøkt å veksle poser med mynt, muligens gevinst fra spilleautomater, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet i Hønefoss er nå koblet inn i drapssaken og bistår etterforskerne i Oslo. Politiet vil at passasjerer som kjørte med Timeekspressen fra Oslo til Hønefoss ved 19-tida torsdag 6. april melder seg.

Ser på video

Den siste registrerte observasjonen av Meta Øverli er torsdag 6. april klokken 17.15 på vei fra Furuset Senter. Hun var da på vei hjem til leiligheten sin i Høybråtenveien 1H.

Neste morgen ble hun funnet død i leiligheten av hjemmehjelperen sin.

I dag skal politiet granske videoopptak fra miljøet rundt spilleautomatene flere steder på Furuset Senter.

- Vi har avhørt drøyt 30 vitner så langt, blant annet enn mann som var hjemme hos Meta Øverli for å se på pyntegjenstander hun ville selge. I tillegg har vi fått åtte til ti interessante telefoner fra folk vi vil prate med, sier Finn Abrahamsen.

TIL HØNEFOSS TORSDAG 6. APRIL Politiet er fortsatt interessert i opplysninger fra publikum som tok Timeekspressen til Hønefoss torsdag 6. april 19.00 hwer fra Bussterminalen på Grønland i Oslo.
TEKNISKE ETTERFORSKERE fra Oslo-politiet var i går på ny åstedsbefaring i leiligheten til den drepte Meta Øverli i Høybråtenveien 1H.
VITNER ETTERLYSES Politiet har hengt opp denne etterlysningen i nærområdet til den drepte Meta Øverli på Høybråten i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media