Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer totalforbud mot fyrverkeri i sørvest

Årsaken er sterk vind.

 FYRVERKERIFORBUD:   Om det blir vedtatt forbud, vil verken offentlige eller privatpersoner kunnne sende opp fyrverkeri i Sør-Rogaland. Dette bildet er fra fjorårets feiring ved Oslo Havn og Aker Brygge. Foto: Christian Thomassen / Scanpix
FYRVERKERIFORBUD: Om det blir vedtatt forbud, vil verken offentlige eller privatpersoner kunnne sende opp fyrverkeri i Sør-Rogaland. Dette bildet er fra fjorårets feiring ved Oslo Havn og Aker Brygge. Foto: Christian Thomassen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet i Sør-Rogaland vurderer totalforbud mot fyrverkeri fredag på grunn av sterk vind.

Det er meldt liten til stiv kuling fra nordvest ved midnatt nyttårsaften på kysten av Rogaland.

- Vi vurderer å innføre totalforbud mot fyrverkeri på grunn av den sterke vinden. Dersom det skjer er det første gangen på de 36 årene jeg har vært ansatt i brannvesenet, sier fyrverkeriansvarlig Arild Olsen ved Brannvesenet i Sør-Rogaland til NRK.

Brannvesenet i Stavanger og Sandnes innledet torsdag formiddag et møte for å diskutere situasjonen.

En avgjørelse om det blir fyrverkeriforbud eller ikke, er ventet senere torsdag eller fredag. Et eventuelt forbud vil i så fall gjelde både privat- og fellesfyrverkeri.

Lenger nord i Rogaland, i Haugesund, har situasjonen ikke vært aktuell. Brannvesenet der mener det er unødvendig med ekstraordinære tiltak, og viser til at det er varslet nedbør i distriktet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!