Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vurderer utvidet siktelse mot 28-åring

74-åring i respirator etter slåsskamp fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rogaland politidistrikt vurderer å utvide siktelsen mot en 28-åring etter en slåsskamp i en båt fredag kveld. En 74-åring ligger i respirator.

28-åringen er nå siktet for brudd på straffelovens paragraf 242 - for å forlate noen i hjelpeløs tilstand. Når avhørene som ble gjennomført lørdag sammenholdes, kan det bli aktuelt å utvide siktelsen.

- Vi har ikke finvurdert siktelsen etter alle avhør, opplyser politiadvokat Annbjørg Ingebrigtsen i Rogaland politidistrikt til NTB.

74-åringen havnet i sjøen etter slåsskampen om bord i en båt utenfor Jørpeland fredag kveld. Han lå lørdag i respirator, og holdes i kunstig koma.

Tilstanden er ustabil, og han har alvorlige skader, opplyser intensivavdelingen ved Rogaland universitetssjukehus.

Åre
Også en 23 år gammel kvinne var om bord i båten. De tre la ut på vei mot Jørpelandholmen da tumultene oppsto, skriver Aftenbladet.no.

Et øyenvitne så at en av personene i båten tok opp en åre og slo 74-åringen slik at han falt over bord. Øyenvitnet så mannen prøve å svømme til land, mens båten gikk i den andre retningen.

- Det har vært en slåsskamp, men vi vet ikke hvem som var verst, sier Ingebrigtsen.

Politiet var kort tid etter på stedet. Da hadde 74-åringen gått tom for krefter og lå livløs i vannet.

Episoden skjedde like utenfor lensmannskontoret til Strand og Forsand, og polititjenestemann Arild Kleven fikk den eldre mannen på land. 74-åringen ble sendt til sykehus.


Avhør 

Lørdag har den siktede 28-åringen og kvinnen som var i båten, blitt avhørt. Også flere vitner som befant seg i en blokk som ligger nær fjorden, har forklart hva de så overfor politiet.

- Vi anser det ikke for å være noen bevisforspillelsesfare siden alle er avhørt, så 28-åringen er ikke i varetekt, sier Ingebrigtsen.

Politiet har løpende kontakt med sykehuset der 74-åringen ligger.

- Tilstanden hans spiller jo også inn på en eventuell utvidelse av siktelsen, sier Ingebrigtsen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!