Vurderes på ny

Voldsdømte Espen Høiby får vurdert ankespørsmålet sitt på ny. For femte gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge TV 2 Nettavisen ga Høyesteretts kjæremålsutvalg Espen Høiby medhold i at lagmannsrettens vurdering av ankesaken ikke var omfattende nok, og at den derfor trenger en ny og grundigere vurdering.

- Høiby ser positivt på at lagmannsrettens avgjørelse blir opphevet, og ser muligheten for at den nå kan bli korrekt avgjort, sier Høibys forsvarer, advokat John Christian Elden til TV 2 Nettavisen.

Espen Høiby ble i september i fjor dømt til 60 dagers fengsel for å ha slått og sparket sin eks-kjæreste gjentatte ganger mens hun lå nede. Høiby ble dessuten dømt til å betale eks-kjæresten 40 000 kroner i oppreisning.

Årsaken til den nye vurderingen av ankesaken er at Kjæremålsutvalget mener lagmannsretten ikke har vurdert privatetterforsker Tore Sandbergs materiale i saken, noe som regnes som en saksbehandlingsfeil.

Avvist flere ganger

Det er ikke første gang lagmannsretten i Agder avviser å behandle anken. Hele fire ganger tidligere har Høiby fått avvist anken, men mangelfulle opplysninger om hvordan Tore Sandbergs opplysninger er behandlet av lagmannsretten sender saken tilbake for femte gang.

«Utvalget finner på denne bakgrunn ikke å ha tilstrekkelig sikkerhet for at lagmannsretten har foretatt den mer omfattende vurdering som en riktig saksbehandling skulle tilsi», skriver dommerne Kirsti Coward, Gunnar Aasland og Eilert Stang Lund i Kjæremålsutvalget.

NOK EN VURDERING: Ankespørsmålet til voldsdømte Espen Høiby sendes enda en gang tilbake til Agder lagmannsrett. Her er Espen Høiby (t.h.) sammen med sin forsvarer, John Christian Elden, i forbindelse med rettssaken i august i fjor.