Vurderes som helseminister

Utenriksminister Jonas Gahr Støre kan gå til Helsedepartementet.

NY HELSEMINISTER?: Jonas Gahr Støre. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
NY HELSEMINISTER?: Jonas Gahr Støre. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere svært sentrale regjeringskilder i Ap bekrefter ifølge Aftenposten at det nå tenkes og snakkes om endringer i regjeringskabalen koblet sammen med diskusjonen om arverekken etter statsminister Jens Stoltenberg. Diskusjonen går også relativt åpent blant medlemmer i partiets sentralstyre og stortingsgruppe.

Giske for venstreorientert Årsaken til diskusjoner om endring i Helsedepartementet er at Ap sliter tungt med tillit i befolkningen på store deler av Vestlandet etter flere bitre sykehusstrider.

Partiet har ligget katastrofalt lavt, over lang tid, på flere lokale målinger. Bakgrunnstallene i den siste målingen avdekker også at Høyre vinner stort på Vestlandet på Aps problemer i sykehussaken.

Ett av diskusjonstemaene er muligheten for å skifte ut helseministeren, og etter det Aftenposten erfarer, skal både Trond Giske og  Jonas Gahr Støre være åpne for å overta som helseminister dersom Stoltenberg og partiet ønsker det.

Ifølge Aftenposten er ingen i tvil om at Giske ville blitt en god helseminister. Samtidig vurderes han fortsatt av mange som for venstreorientert til å overta som statsminister etter Stoltenberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer