Vurderes som helseminister

Utenriksminister Jonas Gahr Støre kan gå til Helsedepartementet.

NY HELSEMINISTER?: Jonas Gahr Støre. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
NY HELSEMINISTER?: Jonas Gahr Støre. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere svært sentrale regjeringskilder i Ap bekrefter ifølge Aftenposten at det nå tenkes og snakkes om endringer i regjeringskabalen koblet sammen med diskusjonen om arverekken etter statsminister Jens Stoltenberg. Diskusjonen går også relativt åpent blant medlemmer i partiets sentralstyre og stortingsgruppe.

Giske for venstreorientert Årsaken til diskusjoner om endring i Helsedepartementet er at Ap sliter tungt med tillit i befolkningen på store deler av Vestlandet etter flere bitre sykehusstrider.

Partiet har ligget katastrofalt lavt, over lang tid, på flere lokale målinger. Bakgrunnstallene i den siste målingen avdekker også at Høyre vinner stort på Vestlandet på Aps problemer i sykehussaken.

Ett av diskusjonstemaene er muligheten for å skifte ut helseministeren, og etter det Aftenposten erfarer, skal både Trond Giske og  Jonas Gahr Støre være åpne for å overta som helseminister dersom Stoltenberg og partiet ønsker det.

Ifølge Aftenposten er ingen i tvil om at Giske ville blitt en god helseminister. Samtidig vurderes han fortsatt av mange som for venstreorientert til å overta som statsminister etter Stoltenberg.

Tabbe Noen av regjeringskildene mener det vil være en tabbe å plassere Støre i Helsedepartementet.

- Det vil være det dummeste i hele verden å sette Jonas i Helsedepartementet. Han er suveren i utenriksspørsmål og vil miste mye popularitet i det øyeblikket han må begynne å mene noe om lokalsykehus, sier en regjeringskilde til Aftenposten.

Samtidig mener andre at Støre «vil ha godt av» å overta uriasposten i Helsedepartementet.

(NTB)