Vurderte å hoppe over bord

Richard Storås (19) og Henning Thune (39) vurderte om de skulle hoppe i sjøen for å komme vekk fra tråleren «Elektron».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På tross av dramatikken, ser ikke den Richard Storås ut til å ha fått varige men.

Møtte pressen

-  I ettertid tror jeg nok jeg vil se på dette som en opplevelse, sier han til Nordlys. Storås og Thune møtte pressen i Kirkenes i går morges etter dramaet om bord i den russiske tråleren «Elektron».

Overlevingsdrakter

Richard Storås fra Finnsnes og Henning Thune fra Drammen snakket sammen om hvorvidt de kunne hoppe over bord ettersom norske kystvaktskip befant seg i nærheten.

-  Jeg tok det opp med Richard. Vi hadde overlevingsdrakter på oss hele tida. Det hadde vært en mulighet å hoppe over bord hvis situasjonen tilspisset seg, sier Thune.

Fraktet til Norge

Storås og Thune var om bord i «Elektron» fra helga og fram til torsdag. Torsdag kom de over i kystvaktskipet «Tromsø» og ble fraktet tilbake til Norge.

I går fikk begge to en fridag for å hvile ut etter de siste dramatiske dagene.

Henning Thune fortsetter toktet ut med KV «Tromsø». Richard Storås forteller at han reiser til Tromsø i dag. Da vil han ut på byen.

FÅR SKRYT: Kystvaktsjef Trond Grytten (t.v.) berømte i går innsatsen til kystvaktinspektørene Richard Storås (i midten) og Henning Thune, trygt tilbake i Norge, på kaia i Kirkenes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer