Nora (23) bodde med gjerningsmannen:

- Vurderte å hoppe ut av vinduet

Nora Sepahyar Stavik (23) bodde i kollektiv sammen med gjerningsmannen. Sommeren for to år siden ble hun selv jaktet på med kniv av mannen. - Jeg var veldig redd, sier hun.

SAMBOER: Nora Sepahyar Stavik bodde i kollektiv sammen med gjerningsmannen fra Thereses Gate. Foto: Privat
SAMBOER: Nora Sepahyar Stavik bodde i kollektiv sammen med gjerningsmannen fra Thereses Gate. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen kom meldingene om en aggresiv mann på Bislett i Oslo. Mannen skal ha angrepet folk med kniv i Thereses Gate, og politiet forsøkte å kjøre ned mannen for å stoppe ham.

Mannen tok seg etter hvert inn i politibilen og knivstakk en politimann som ble sendt til sykehus. Mannen ble skutt av politiet, og ikke lang tid etter ble han bekreftet død.

I desember i fjor ble mannen dømt til tvunget psykisk helsevern for drapsforsøk på åpen gate, da han knivstakk Lehnnon Austria Dominguez ni ganger.

Jaktet på med kniv

Minutter før Dominguez ble knivstukket, var gjerningsmannen hjemme i kollektivet han bodde i.

I dommen kom det fram at mannen skal ha gjort hoggbevegelser mot Nora Sepahyar Stavik (23), som han bodde i kollektiv med.

- Jeg husker at jeg våknet opp av at brannalarmen hadde gått i leiligheten. Jeg gikk ut på kjøkkenet for å sjekke hva som skjedde. Da så jeg masse røyk på kjøkkenet og i gangen. Også så jeg at han sto der. Han gikk fram og tilbake, og virket veldig stresset, sier Stavik til Dagbladet om hendelsen i juni 2019.

- Jeg ville spørre han hva som skjedde. Jeg gikk mot han for å spørre, og idet jeg gikk imot han så møtte jeg blikket hans. Han stoppet opp, løftet hånda med kniven og begynte å gjøre hoggbevegelser mot meg, fortsetter hun.

NÆR: Da Sven Håvard Berg så mannen som gikk til angrep med kniv på Bislett tok han opp kamera. Video: Tipser. Laget av Anton Lier og Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

Deretter trakk hun seg forsiktig bakover før hun klarte å løpe til rommet sitt, mens han løp etter henne med kniv.

Det har gått over to år siden den skremmende hendelsen, men 23-åringen husker fortsatt godt hva som skjedde.

- Jeg var veldig redd. Jeg visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg.

- Jeg vurderte å hoppe ut av vinduet, men det var for høyt til å hoppe ut. Så da satt jeg der med mobilen i hånda. Samboeren min ringte meg og spurte hva som skjedde ettersom hun hadde hørt både min og hans stemme på kjøkkenet.

Desorientert

Etter at både Stavik og den andre samboeren hadde låst seg inne på rommet, hørte de roping i leiligheten, men da de ikke lenger hørte ropingen valgte de å gå ut i stua igjen.

- Vi løp ut av kollektivet. Vi så fra vinduet at han løp nedover gata med kniven i hånda.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Sa han hva han skulle?

- Nei, men han virket veldig desorientert. Han gikk i bar overkropp og hadde heller ikke sko på seg, erindrer Stavik.

Stavik forteller videre at mannen hadde flyttet inn i kollektivet kort tid før hendelsen, men at han ikke var så veldig mye hjemme.

Rett etter at Stavik var involvert i hendelsen, valgte hun å flytte hjem til Ålesund, til tross for at hun etter planen skulle jobbe i Oslo den sommeren.

Mannen ble i desember 2020 dømt til tvungen psykisk helsevern for drapsforsøket og trusler. Dagbladet har tirsdag vært i kontakt med den nå avdøde mannens forsvarer i denne saken, Andrea Wisløff. Hun har så langt ikke rukket å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer