Vurderte å løslate drapssiktet

Først i ettermiddag ble den drapssiktede vietnameseren (30) overført til varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Innrømmer knivdrap

• Ektemannen var ilagt besøksforbud

(Dagbladet.no): 30-åringen har innrømmet at han knivstakk kona Le Le Thi (25) gjentatte ganger i Prinsdalen i Oslo på torsdag. Han er siktet for forsettlig drap, og under fengslingsmøtet på lørdag samtykket han til åtte ukers varetekt.


I henhold til loven skulle han blitt overført fra glattcelle til varetekt innen 24 timer etter at kjennelsen falt. Det skjedde ikke.

Først i ettermiddag klarte fengselsvesenet å finne ei ledig varetektscelle til den drapssiktede vietnameseren.

Sprengt kapasitet

- Nå er han akkurat overført til varetekt. Problemet er at Kriminalomsorgen ikke har tilstrekkelig kapasitet, og vi måtte ha vurdert å løslate mannen dersom det ikke ble stilt en plass til rådighet nå, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim til Dagbladet.no.

Han peker på at mannen har sittet på glattcelle siden pågripelsen forrige torsdag.

DREPT PÅ ÅPEN GATE: Datteren lå i ei barnevogn like ved da kvinnen ble knivstukket. Foto: OLE C.H. THOMASSEN
DREPT PÅ ÅPEN GATE: Datteren lå i ei barnevogn like ved da kvinnen ble knivstukket. Foto: OLE C.H. THOMASSEN Vis mer

Haaheim mener politiet ikke hadde hatt noe annet valg enn å vurdere mannen løslatt dersom det ikke var mulig å oppdrive ei ledig varetektscelle på Østlandet.

- Det er sterkt beklagelig at slike situasjoner oppstår, og det skaper store problemer for politi og påtalemyndighet, legger han til.

Kranglet

Norsk-vietnamesiske Le Le Thi ble drept ved en bussholdeplass i Prinsdalen torsdag kveld. Like før drapet kom hun til stedet med en buss, sammen med ektemannen og parets felles datter, som lå i en barnevogn.

Ifølge øyenvitner kranglet ekteparet heftig etter at de gikk av bussen. Kort tid seinere gikk 30-åringen til angrep på kona med en grønnsakskniv.

Hun døde etter å ha blitt påført omtrent ti knivstikk i overkroppen.

- Motivet for drapet er et av momentene som fortsatt framstår som uklart, sier Sjak R. Haaheim til Dagbladet.no.

Etter knivangrepet gikk 30-åringen fra åstedet med datteren i barnevogna. Han ble kort tid seinere pågrepet på en pizzarestaurant, der han hadde kjøpt seg en halvliter øl.