Vurderte å spise piloten

Overlevde flystyrt i Chile, var fanget i vraket i fem dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Passasjerene som overlevde en flystyrt i Patagonia i Chile sier de vurderte kannibalisme for å overleve.

Flyet, en Cessna 208, styrtet inn i en fjellside ved grensa til Argentina lørdag 7. juni.

- Det var svært dårlige flyforhold. Plutselig fløy vi inn i en sky, og da vi kom ut av den hadde vi fjellet foran oss, sier Jose Miguel Almonacid (29) til The Guardian.

Det var snø og sterk vind i området, forhold som skulle gjøre det svært vanskelig for redningsmannskap å nå fram til vraket. Da chilenske militærstyrker fant vraket onsdag, var det delvis begravd  av vind og snø. Det skulle ta over et døgn å få de overlevende ut.

I fem dager hadde passasjerene og piloten forsøkt å holde varmen inne i flykroppen. Piloten, Nelson Bahamondes, hadde pådratt seg alvorlige skader, og døde to dager etter ulykken.

- Det var ingen ting vi kunne gjøre for ham, sier Victor Suazo. Politimannen var blant de overlevende, og forklarte i går at sulten hadde begynt å tære også på passasjerene. 

- Vi tenke på piloten og, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si dette..., på at han kunne gi oss føde. Vi tenkte på det, men noen av oss var uenige, sier Suazo til The Guardian.

OVERLEVDE: Jose Miguel Almonacid, 29, og de andre som overlevde flystyrten i Chile, vurderte å spise piloten. Foto: AP/Francisco Negroni/SCANPIX
OVERLEVDE: Jose Miguel Almonacid, 29, og de andre som overlevde flystyrten i Chile, vurderte å spise piloten. Foto: AP/Francisco Negroni/SCANPIX Vis mer
Vurderte å spise piloten
REDDET: Ni passasjerer overlevde styrten. Piloten døde.