Vurderte dynamitt for å få ut skadeskutt gaupe

Sitter fast i hule i Nord-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ei skadeskutt gaupe har søkt tilflukt i ei hule i Namsskogan i Nord-Trøndelag, etter at det søndag ble forsøkt felt av et jaktlag.

Både Statens Naturoppsyn og fylkesmannen har vært i området, uten at de så langt har lyktes å avlive gaupa, sier fylkesmiljøvensjef i Nord-Trøndelag, Svein Karlsen til Dagbladet.no.

- De forsøkte å ta seg inn i hula, men det var ikke mulig, sier Karlsen. 

Spor på åstedet viser at dyret har flyttet på seg i løpet av dagen.

- Tidligere i dag forlot gaupa hula, beveget seg rundt tre kilometer, og la seg inn i en ny hule, opplyser han, og sier de i morgen vil ta en ny vurdering av gaupas tilstand.

Vurderte dynamittFylkesmiljøvernsjefen forteller at i tillegg til at dyret ble forsøkt røyket ut, så vurderte personene på stedet flere alternativer for å få tilgang til det skadeskutte dyret.

Blant disse var muligheten for å sprenge seg inn med dynamitt.

- Det ville vært vanskelig å få til på en kontrollert måte. Hadde det blitt smelt av dynamitt, så kunne stein blitt revet ned slik at man ikke ville visst om dyret var dødt eller ikke, sier Karlsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.