- VW-ansatt varslet sjefene om jukset for fire år siden

Skjønte det kunne være ulovlig. Så ble det stille.

 - SLUTT Å LYVE:  Budskapet på disse plakatene utenfor Volkswagens hovedkvarter i Wolfsburg etterlater liten tvil om hva demonstranter fra Greenpeace mener om bilprodusentens manipulering med utslippstall. Foto:  JOHN MACDOUGALL, AFP/NTB Scanpix.
- SLUTT Å LYVE: Budskapet på disse plakatene utenfor Volkswagens hovedkvarter i Wolfsburg etterlater liten tvil om hva demonstranter fra Greenpeace mener om bilprodusentens manipulering med utslippstall. Foto: JOHN MACDOUGALL, AFP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fire år siden skal en Volkswagen-tekniker ha varslet konsernledelsen om at det ble brukt programvare som manipulerte data om bilenes utslipp

Forrige uke ble det kjent at Volkswagen har installert programvare i sine dieselbiler som viser feilaktig lave utslipp av helseskadelige stoffer når kjøretøyene testes.

Fortsatt er det ukjent hvem som visste hva, men en tekniker skal ha varslet Volkswagen-ledelsen allerede i 2011 om at det ble brukt programvare som kunne være i strid med lovverket, skriver Dagens Nyheter.

Den svenske avisa gjengir søndagens utgave av tyske Frankfurter Allgemeine.

Volkswagens har opplyst at 11 millioner biler verden over har programvare som pynter på utslippsdataene.

Konsernsjef Martin Winterkorn trakk seg fra stillingen som følge av skandalen.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram