VW må betale 2,8 milliarder dollar i bot for dieseljuks

Beløpet tilsvarer over 24 milliarder kroner.

JUKS: VW har tidligere innrømmet at nærmere 600.000 dieselbiler som ble solgt i USA, var programmert til å endre på utslippsdata under testkjøring.Foto: REUTERS
JUKS: VW har tidligere innrømmet at nærmere 600.000 dieselbiler som ble solgt i USA, var programmert til å endre på utslippsdata under testkjøring.Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Volkswagen må betale 2,8 milliarder dollar i bot i USA for jukset med utslippstester.

En domstol i Detroit kom med kjennelsen fredag, seks uker etter at den tyske bilprodusenten innrømmet skyld i retten for konspirasjon og for å ha hindret etterforskning. Beløpet tilsvarer over 24 milliarder kroner.

VW har tidligere innrømmet at nærmere 600.000 dieselbiler som ble solgt i USA, var programmert til å endre på utslippsdata under testkjøring.

Volkswagens advokat Jason Weinstein sier i en kommentar at boten er en «passende og streng straff».

I tillegg til denne boten, er Volkswagen tidligere dømt til å betale 1,5 milliarder dollar i en sivil sak fremmet av amerikanske myndigheter. De må også punge ut med 11 milliarder dollar for å kjøpe tilbake biler og for annen kompensasjon. I tillegg er sju VW-ansatte i USA tiltalt for medvirkning til jukset.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer