Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

VW sliter - japansk bilmerke økte mest

Her er novembertallene for bilsalget i Europa.

 FORTSATT STØRST I EUROPA:  Duene på Volkswagen-tårnet i Hanover i Tyskland er uberørt over novembertallene for bilsalget i Europa. Illsutrasjonsfoto: JULIAN STRATENSCHULTE, DPA/NTGB Scanpix.
FORTSATT STØRST I EUROPA: Duene på Volkswagen-tårnet i Hanover i Tyskland er uberørt over novembertallene for bilsalget i Europa. Illsutrasjonsfoto: JULIAN STRATENSCHULTE, DPA/NTGB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det europeiske bilsalget steg med 13,7 prosent i november.

Skandalerammede Volkwagen henger etter og vokser kun med 4,1 prosent.

Det viser statistikk fra den europeiske bilprodusentforeningen ACEA.

Mens VW fortsatt selger flest biler i Europa, hadde bilprodusenten den minste salgsveksten av alle forrige måned.

VW har vært preget av skandale siden september, da selskapet erkjente utslippsjuks med elleve millioner dieselbiler. Selskapet uttalte i forrige uke at salget for dets tolv forskjellige merker falt 2,2 prosent i november på verdensbasis.

Mazda øker mest
Selv om Volkswagens bilsalg på det europeiske markedet har vokst i november, har selskapets markedsandel sunket til 24,3 prosent, sammenlignet med 26,6 prosent den samme måneden i fjor.

Novembertallene over nybilsalget viser at japanske Mazda har økt mest med 38,5 prosent.

Her er statistikken for alle produsenter.

De siste elleve månedene i 2015 har bilsalget i Europa økt med 8,7 prosent, til 12,6 millioner biler. Det er allerede solgt flere biler enn i hele 2014.

Salgstallet for november på 1,08 millioner biler er likevel fortsatt langt unna nivået fra november i 2006 og 2007, før finanskrisen rammet Europa. Da ble det solgt 1,2 millioner kjøretøy.

(NTB-AFP).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media