VW slo BMW på målstreken

Den tyske bilprodusenten VW ser ut til å snappe gullfuglen Rolls Royce rett foran nesa på konkurrenten BMW. Lenge så det ut til at BMW skulle få kjøpe det ærverdige britiske selskapet, men åtte dager etter at BMW bød over fire milliarder kroner, bød VW en milliard mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vanligvis så avbalanserte finansmeklere i City reagerte med vantro da de fikk servert nyheten om Volkswagens(VW) kjempebud på Rolls Royce. Rolls Royce eierselskap Vickers meldte for åtte dager siden at BMW lå an til å overta britenes bilstolthet nummer én for 340 millioner pund (over 4 milliarder kroner). Men igår gjorde Vickers en U-sving og sa at VW hadde budt 430 millioner pund, og at de ville få tilslaget.

VW anbefales

Vickers anbefaler Rolls-aksjonærene å godta tilbudet fra Volkswagen. Et eventuelt VW-kjøp vil bety et massivt tilbakeslag for BMWs ambisjoner om å kontrollere store deler av britisk bilindustri.

Dommen faller

Det er opp til aksjonærene å avgjøre hvem som skal kjøpe Rolls Royce. BMW har en høy stjerne hos de ansatte, de er mer usikre på hva et VW-kjøp vil innebære.

- Vi må lese det med liten skrift for å se om Volkswagen tilbyr like gode vilkår som BMW, før vi kan gi vår anbefaling, sier leder Roger Lyons i de ansattes fagforening til BBC.

Generalforsamlingen skal ta endelig stilling til hvem som trekker det lengste strået i bilkampen 4.juni.

Nå venter både eiere og City i spenning på BMWs svar på Volkswagens tiltale.

BLIR TYSK: BMW og Volkswagen slåss om å kjøpe britiske Rolls Royce.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer