Vy-ansatt angrepet på Oslo S

En taxisjåfør gikk til angrep på en Vy-ansatt i dag tidlig. Sjåføren ble anmeldt og bortvist fra stedet.

PÅGREPET: En mann ble pågrepet og lagt i bakken etter at han skal ha angrepet en Vy-ansatt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Klokka 09.53 fikk politiet melding om at en person skal ha gått til angrep på en ansatt i Vy på Oslo Sentralstasjon. Det bekreftet operasjonsleder i Oslopolitiet, Lina Odden, som beskrev vedkommende som en utagerende mann.

- Det var flere vektere på stedet, og de ønsket politiets bistand for å få kontroll, sa hun til Dagbladet. Politiet kom til stedet klokka 09.59.

Senere på dagen blir det klart at det var en taxisjåfør som gikk til angrep. Pressevakt Kristian Hvilen i Norges Taxi bekrefter overfor TV 2 at det dreier seg om en av deres sjåfører.

- Vi beklager på vegne av selskapet det inntrufne. Slik adferd er selvsagt ikke forenlig med å jobbe som taxisjåfør - uansett foranledning. Saken ligger nå hos politiet og vi vil på bakgrunn av den informasjonen som kommer frem vurdere hvilke tiltak vi kan og bør ta. Det er politiet som kan inndra løyveseddel, skriver Hvilen til Dagbladet i en e-post.

OSLO S: Mannen ble ført vekk av vektere. Kort tid senere kom politiet til stedet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OSLO S: Mannen ble ført vekk av vektere. Kort tid senere kom politiet til stedet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lagt i bakken

- Ut ifra det patruljen meldte inn, jobbet den Vy-ansatte som koordinator ved drosjene på sjøsiden av Oslo S i forbindelse med den trafikale utfordringen, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til Dagbladet i 13.30-tiden.

Torsdag har nesten alle tog på Østlandet vært forsinket eller innstilt grunnet kraftig tordenvær og regn.

Det har oppstått en verbal krangel eller konfrontasjon mellom den Vy-ansatte og en taxisjåfør, bekrefter Krohn Engeseth. Det er uvisst hva som er bakgrunnen for dette.

- Den Vy-ansatte fikk en finger opp i øyet av sjåføren, men har ingen synlige skader. Han er fulgt opp av bedrifthelsetjenesten, sier operasjonslederen.

Taxisjåføren er anmeldt for kroppskrenking og ble bortvist fra stedet i 24 timer.

Dagbladets reporter på Oslo S fortalte at hun observerte en voksen mann som ble lagt i bakken av flere vektere, mens han ropte og skrek.

- Han fikk beskjed om å roe seg ned av vekterne. Etterpå forsvant vekterne inn på Oslo S med han, og kort tid seinere kom politiet til stedet, sa Dagbladets reporter Torun Støbakk.

- Vy henviser til politiet, som har vært involvert i hendelsen, sier Vys pressesjef, Åge-Christoffer Lundeby, til Dagbladet.

Togproblemer

Kraftig tordenvær skaper kaos i trafikken på Østlandet. Mange tog er innstilt, og Lundeby forteller at det har vært mye for både passasjerer og ansatte på hele Østlandet. Tidligere i dag var det lange taxi- og busskøer på Oslo S.

- Bane NOR har ikke gitt oss noe nytt om når det kan bedre seg. Dermed er det fortsatt en rekke stengte banestrekninger, sier han klokka 10.15.

Torsdag morgen førte dette til en buss- og taxikø på over 50 meter i striregnet utenfor Oslo Sentralstasjon, skrev TV 2. Denne køen har blitt mindre utover morgenen, sier Dagbladets journalist på stedet klokka 09.30.

Vy påpeker på sin nettside at det dessverre få tilgjengelige busser og taxier for øyeblikket.