Vy varsler togkaos i dag

Politisk streik mot EUs jernbanepakke. Stefan Heggelund (H) forstår ikke hvorfor.

FULL STOPP: - Tog underveis stopper på nærmeste stasjon og står stille fram til streiken avsluttes. Det vil oppstå forsinkelser og innstillinger i tiden før og etter streiken, melder Vy. Her fra en kaotisk situasjon for frustrerte reisende på Oslo S våren 2011. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FULL STOPP: - Tog underveis stopper på nærmeste stasjon og står stille fram til streiken avsluttes. Det vil oppstå forsinkelser og innstillinger i tiden før og etter streiken, melder Vy. Her fra en kaotisk situasjon for frustrerte reisende på Oslo S våren 2011. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag stanser all togtrafikk fra klokka 12.00 til 14.00. Da går Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund til politisk streik, med støtte fra Fagforbundet, Fellesforbundet, Yrkestrafikkforbundet og Delta Jernbane.

Fagorganisasjonene mener at EUs fjerde jernbanepakke vil pålegge konkurranseutsetting og legge den norske jernbanen under EUs jernbanebyrå, noe som vil svekke sikkerheten og tilbudet til passasjerene.

Høyre: - Hvorfor streike?

Høyres stortingsrepresentant Stefan Heggelund sier til Dagbladet at han har problemer med å forstå hva fagorganisasjonene streiker mot.

- EUs jernbanepakke vil verken føre til dårligere sikkerhet eller dårligere arbeidsvilkår, men et bedre og mer miljøvennlig togtilbud i Europa, sier Stefan Heggelund.

Han poengterer at målet er å redusere utslippene i Europa betydelig.

- Samarbeidet om en felles jernbaneløsning kan bety raskere tog, flere avganger og rimeligere priser. Til dem som er urolige for at vi mister makt over egne togspor, og arbeidsvilkårene til dem som jobber med jernbane, vil jeg si: Vi skal fortsatt bestemme gjennom anbud hvem som skal kjøre tog i Norge og hva slags arbeidsvilkår de ansatte skal ha, sier Stefan Heggelund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer