KASTET UT: Johnny Wæhler har blitt kastet ut av Frp. Foto: Jens Erik Jensrud/Hamar Arbeiderblad.
KASTET UT: Johnny Wæhler har blitt kastet ut av Frp. Foto: Jens Erik Jensrud/Hamar Arbeiderblad.Vis mer

Wæhler forundret over å bli kastet ut av Frp

- Frp tvinger folk til taushet og det er politisk paranoia etter 22. juli, sier Johnny Wæhler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag denne uka la Johnny Wæhler ut en lenke som skapte voldsomme reaksjoner til et bilde av Jens Stoltenberg og Anders Behring Breivik med overskriften «En landssviker og en folkemorder!» på sin Facebook-side.

 I høst sjokkerte Hamar-politiker Johnny Wæhler fra Fremskrittspartiet (Frp) ved å kalle Arbeiderpartiet for medskyldig i massedrapene 22. juli.

I går ble han kastet ut av partiet etter at Hedemark Frp mener han har brutt vedtektene i partiet.

Er forundret
- Det forundrer meg at de kaster meg ut av partiet på denne måten. Jeg har sittet i mange posisjoner i partiet, og vet saksgangen for hvordan ting skal gjøres. Normalt kalles det inn til møte i lokallaget, så behandler man saken for så å innstille til fylkesstyre. Men her skjer de to møtene samtidig, og da har jeg ingen mulighet til å snakke med partene, sier Johnny Wæhler på telefon fra Thailand.

Selv har han ikke blitt kontaktet av noen i Frp-ledelsen, og han har ikke snakket med noen i partiet etter hendelsen.

- Jeg føler at i denne saken er det noen som misliker meg, og det er helt greit, men måten de gjør det på reagerer jeg på, sier Wæhler. 

- Ser du at du kan ha skadet partiets omdømme?

Har brukt ytringsfriheten - De mener helt klart det siden de har meldt meg ut. Paragraf 3 som de henviser til, kommer jo helt an på øyet som ser. Den omhandler at partiet aktivt kan utmelde folk som har skadet Frp. Da er det styret som sitter å bedømmer det, og jeg kan ikke gjøre noe fra eller til. Jeg mener bare at jeg har brukt min ytringsfrihet, sier Wæhler.

Johnny Wæhler mener at det er et mye større problem for Frp som parti enn det er for han.  

- Hvis man skal ha folk i partiet som ikke tør si meningen sin, da er vi på ville veier. Det vil sikkert vises på meningsmålingene for partiet fremover. Partiet har blitt paragrafryttere og snakker bare om organisasjon, organisasjon og atter organisasjon. De burde heller være opptatt av politikk. Flere jeg har snakket med vurderer å melde seg ut av partiet, sier han.

Sover godt om natta
- Folk får mene hva de vil om meg. De har jeg bare et avslappet forhold til og jeg sover fortsatt veldig godt om natta. Jeg er ikke sint eller skuffet. Hvis jeg skal sette ord på det føler jeg meg trist og fortvilet på Frp`s vegne og at man prøver å kneble medlemmer med litt annerledes politiske meninger enn det ledelsen har. 

BILDET: Det var denne eldingen på facebook som førte til at Johnny Wæhler ble eksludert fra Frp. Faksimile: Facebook.
BILDET: Det var denne eldingen på facebook som førte til at Johnny Wæhler ble eksludert fra Frp. Faksimile: Facebook. Vis mer