KASTET UT:: Johnny Wæhler fra Hamar Frp blir kastet ut av partiet etter å ha publisert et bilde av Breivik og Stoltenberg på Facebook. Foto: Jens Erik Jensrud/Hamar Arbeiderblad
KASTET UT:: Johnny Wæhler fra Hamar Frp blir kastet ut av partiet etter å ha publisert et bilde av Breivik og Stoltenberg på Facebook. Foto: Jens Erik Jensrud/Hamar ArbeiderbladVis mer

Wæhler kastes ut av partiet etter Facebook-skandalen

Hedmark Frp sier at han har brutt partiets vedtekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fylkesstyret i Hedmark Frp har gått igjennom saken til Johnny Wæhler, og har funnet ut at hans handlinger er i strid med Frps vedtekter, paragraf 3, det bekrefter leder i Hamar Frp, Tom Hågensen, for Dagbladet.

Wæhler har mulighet til å anke avgjørelsen til sentralstyret i partiet innen 14 dager.

Sjokkerte I høst sjokkerte Hamar-politiker Johnny Wæhler fra Fremskrittspartiet (Frp) ved å kalle Arbeiderpartiet for medskyldig i massedrapene 22. juli.

På mandag la han ut en lenke til et bilde av Jens Stoltenberg og Anders Behring Breivik med overskriften «En landssviker og en folkemorder!» på sin Facebook-side.

Leder Geir Tjugum i Hedmark Fremskrittsparti opplyste om at Wæhler selv har valgt å melde seg ut av partiet, skriver NRK.

Lokallaget I dag har også Hamar Frp behandlet saken, og de opplyste til fylkesledelsen hva de kom fram til, at Wæhler hadde brutt vedtektene.

- Det er en tung sak for oss i styret i Hamar Frp, vi føler med de som har blitt rammet av hendelsen og vi føler for Wæhler og den situasjonen han har havnet i, sier Tom Hågensen, leder i Hamar Frp, til Dagbladet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Johnny Wæhler i dag, men han har tidligere uttalt til Østlendingen at han ikke synes at bildet han la ut er over streken.

- Jeg har bare videformidlet en lenke som allerede lå ute på Facebook. Alle er enige i at Anders Behring Breivik er en folkemorder. I mine øyne har Jens Stoltenberg og Ap sviktet landet i en rekke politiske saker. Både når det gjelder sjukehus, eldreomsorg og nå sist kreftgarantien som ikke blir fulgt opp, sa han.

FRA FACEBOOK: Dette er ikke over streken mener Johnny Wæhler. Faksimile: Facebook
FRA FACEBOOK: Dette er ikke over streken mener Johnny Wæhler. Faksimile: Facebook Vis mer