- Waffen-SS holdt seg til folkeretten

Norsk frontkjemper forsvarer seg mot anklagene om krigsforbrytelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da spansk politi tidligere i år jaktet på stornazisten Aribert Heim, også kjent som «Doktor Død», falt søkelyset på den norske frontkjemperen Fredrik Jensen (86), som var bosatt i Spania. Slik ble Jensens historie kjent. Ifølge nazijegere ved Wiesenthal-senteret i Jerusalem har Jensen selv gjort seg skyldig i krigsforbrytelser og bør stilles for retten.

Jensen mener seg urettferdig trukket inn i anklagelser om krigsforbrytelser.

Her kan du lese Fredrik Jensens historie slik han selv forteller den:

I over 60 år har vi norske frontkjempere måttet finne oss i alle løgner og beskyldninger som er rettet mot oss i forbindelse med vår innsats mot Sovjetsamveldet og kommunismen. Ca 15000 nordmenn meldte seg frivillig, knapt halvdelen kom ut og ca 1000 falt.

Våre forsøk på å protestere mot falske beskyldninger har ikke fått komme frem, hverken i presse eller andre media. Likevel vet vi fra historien at løgner alltid vil bli avslørt. Min historie er enkel. På grunn av de politiske forhold ved universitetet i Oslo, var det problematisk å studere der. Da jeg meldte meg, var det fordi jeg var lovet gjennom det militære å få studere statsvitenskap i Tyskland (Langemarkstudium). Da krigen mot Sovjet begynte, og med Sovjets angrep på Finnland i minnet, meldte jeg meg til fronten. 200 000 vest-europeere meldte seg frivillig. De kom til Waffen-SS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer