Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Wagner døde i trafikkulykke. Her sørger hesten i begravelsen

- Hester er ekstremt sosiale dyr. 

TÅREVÅTT: Hesten er tilsynelatende lei seg i eierens begravelse. - Dyr kan sørge ved tap av eiere. Hesten har sikkert hatt et sterkt forhold til eieren, sier professor i etologi Bjarne O. Braastad. Video: CatersVis merVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Familie og venner var samlet for ta en siste farvel med Wagner de Lima, som døde i en tragisk trafikkulykke. En av de oppmøtte var hesten, Sereno.

Hesten sjokkerte tilskuerne da den tilsynelatende sørget over den tidligere eierens død ved blant annet å legge hodet på kista.

Se video av hendelsen øverst i saken.

- Dyr kan sørge over tap av eiere. Det finnes mange anekdotiske historier rundt dette, kanskje særlig med hund. Hester er svært sosiale dyr, og denne hesten har sikkert hatt et sterkt sosialt bånd til eieren, sier professor i etologi Bjarne O. Braastad.

HJELPENDE PONNI: Helena (8) og ponnien Frimann hadde et lite uhell under en rideleir. Helena mistet balansen og skled over hodet på ponnien. Men så gjør ponnien noe uvanlig. Videoen er sett av over sju millioner verden over. Video: Facebook/Konglungen Rideklubb via Storyful Vis mer

Sosiale dyr

- Hester er ekstremt sosiale dyr som danner sterke bånd til sine artsfrender om de får lov å gå i flokk. Dette er ikke det samme båndet som de kan få til mennesker, men de kan selvsagt også ha et sterkt bånd til sin eier, sier hesteekspert Inger Lise Andersen.

Hun mener også at hester kan få en sterk emosjonell tilknytning til sin eier, som gjør det sannsynlig at de kan savne personer.

Spesielt forhold

Wagner og hesten hadde et helt spesielt forhold.

- Noen ganger sluttet han å kjøpe ting til seg selv, slik at han hadde råd til hestefôr, forteller broren.

I lang tid har flere forsøkt å kjøpe hesten av Wagner, men eieren har nektet. Etter hans død er det broren som har overtatt ansvaret.

HELL I UHELL: Rett før et løp på Bjerke Travbane 27. april begynte travkusk Geir Flåtens hest, «Kvalitet», å oppføre seg merkelig. Det endte med en stygg ulykke, som kan ha vist seg å ha reddet Flåtens liv. - Jeg var veldig heldig, sier travkusken. Les saken på Dagbladet pluss: http://www.dagbladet.no/sport/ulykke-reddet-geir-den-alvorlige-sjukdo... Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling