Krigen i Ukraina

Wagner-soldat draps­mistenkt i Russland

28-åringen sonet en 14 år lang drapsdom, men dro hjem på permisjon som en fri mann. Nå er han igjen mistenkt for drap.

SENDER STRAFFEDØMTE: Wagner-sjef og eier Jevgenij Prigozjin er kjent for å rekruttere straffedømte fra russiske fengsler til å kjempe ved fronten i Ukraina. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP
SENDER STRAFFEDØMTE: Wagner-sjef og eier Jevgenij Prigozjin er kjent for å rekruttere straffedømte fra russiske fengsler til å kjempe ved fronten i Ukraina. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP Vis mer
Publisert

En 28 år gammel tidligere leiesoldat for Wagner-gruppa er pågrepet for drap i Russland, bare ei uke etter at han kom hjem fra fronten i Ukraina.

Det melder flere medier, deriblant den uavhengige russiske nettavisen Meduza.

Funnet drept

Sistnevnte viser til lokalavisa Omvesti, som skriver at den 28 år gamle soldaten kom tilbake til Russland på permisjon 21. mars.

29. mars ble en drept kvinne funnet i et hus i mannens landsby. 28-åringen er mistenkt for drapet.

Ifølge Mediazona, en annen uavhengig russisk nettavis, sendte en lokal TV-stasjon et innslag to dager før drapet om at han skaper frykt blant innbyggere i landsbyen.

- Vi sover ikke om natta, sa en innbygger til TV-kanalen, og beskrev at soldaten gikk rundt i landsbyen, full, med en høygaffel og en øks i hendene.

Skulle sendes tilbake

Han skal der blant annet ha ropt «jeg vil drepe alle». Overvåkningsvideoer fra dagene før drapet skal blant annet vise soldaten gå løs på en bil.

Ifølge Mediazona ble 28-åringen pågrepet og satt i varetekt. Lokale myndigheter lovet innbyggerne å sette mannen på toget med alle hans eiendeler, og sende ham tilbake til fronten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer