Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Wales i stormen «Dennis» øye: Styrtregn og flom skaper livsfare

Gater, hjem og forretninger i Wales oversvømt i formiddagstimene søndag.

OVERSVØMT: Dette bildet viser situasjonen i byen Pontypridd nær Cardiff i Wales i går kveld. I dag morges fortsetter styrtregnet over det sørlige Wales. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans/Shutterstock/NTB Scanpix
OVERSVØMT: Dette bildet viser situasjonen i byen Pontypridd nær Cardiff i Wales i går kveld. I dag morges fortsetter styrtregnet over det sørlige Wales. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Det sørlige Wales opplever i formiddagstimene søndag dramatiske scener, etter at britiske Met Office (tilsvarer Meteorologisk institutt) i morges sendte ut et rødt farevarsel.

«Vedvarende kraftig regn denne morgenen over deler av det sørlige Wales», het det i twittermeldingen.

Met Office spesifiserer samtidig hva det røde varselet på grunn av stormen «Dennis» kan føre til, blant annet:

  • fare for liv fra hurtigflommende eller dypt vann
  • kollapsede broer og bygninger
  • oversvømte hjem og forretninger

Mye av storbritannia rammet

I en video BBC-journalisten Stephen Fairclough la ut på twitter i formiddag ses to biler som tar seg fram gjennom ei sentrumsgate i byen Pontypridd, med vannet helt opp i vindushøyde.

Elva Taff som renner gjennom byen, er nå langt over sine bredder. En rekke bilder folk i byen har publisert viser oversvømte hager og gater.

«Pontypridd oversvømmes. Hold dere i sikkerhet og pass på naboene deres i dag!» skriver for eksempel Rachel Locke.

Det elendige være rammer ikke bare Wales. Ifølge Sky News var det klokka halv ti norsk tid sendt ut 219 flomvarsler, og hundrevis av flygninger har måttet innstilles. Det er easyJet som har meldt om dette.

For store deler av England og i Skottland har MetOffice sendt ut gule og oransje farevarsler om regn og kraftig vind. Det er flomfare i områdene Yorkshire, Stor-Manchester, Lancashire, Hampshire, Sussex, Surrey og Kent.

Lørdag ble hæren satt inn for å begrense skadene som uværet skaper.

Stormen «Dennis» rammer Storbritannia bare ei uke etter at stormen «Ciara» førte til 800 oversvømte eiendommer bare i England.

Hele Norges coronakart