Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Walking Dead»-zombie innrømmer å stå bak giftbrev til Obama

Legger kortene på bordet i avtale som sikrer henne maks 18 år i fengsel.

INNRØMMER GIFTBREV: Eksperter fra FBI tok alle forholdsregler da de i sommer gikk inn i boligen til den ricin-siktede skuespilleren Shannon Richardson. Foto: Evan Lewis / Texarkana Gazette / AP / NTB SCANPIX
INNRØMMER GIFTBREV: Eksperter fra FBI tok alle forholdsregler da de i sommer gikk inn i boligen til den ricin-siktede skuespilleren Shannon Richardson. Foto: Evan Lewis / Texarkana Gazette / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 36-åringen, som har spilt zombie i den kritikerroste skrekkdramaserien «The Walking Dead» og hatt en birolle i «Vampire Diaries», har nå inngått en avtale med påtalemyndigheten, melder Sky News.

Ifølge hennes forsvarer, Tonda Curry, enes de nå om en avtale som tilsier at den giftbrevsiktede barnemora ikke kan bli dømt til mer enn 18 år i fengsel.

Det føderale politiet FBI satte på forsommeren inn store ressurser på å finne ut hvem som hadde sendt brev med spor av den potensielt dødelige giften ricin til henholdsvis president Barack Obama og New York-borgermester Michael Bloomberg.

Skyldte på ektemannen Et tilsynelatende gjennombrudd kom da skuespilleren Shannon Richardson - gravid med sitt femte barn - tipset FBI om at hennes mann, Nathaniel Richardson, sto bak giftbrevene.

Etter hvert ble det kjent at ekteparet var i ferd med å gå fra hverandre, og at Nathaniel Richardson hadde hyret en skilsmisseadvokat bare et par uker før giftbrevene ble sendt.

I juni var det Shannon Richardson selv som ble arrestert og siktet i saken. Mannskaper fra FBI i heldekkende beskyttelsesdrakter og en rekke andre etterforskere gjorde omfattende undersøkelser ved hennes bolig nord for Dallas i Texas.

Innrømmer skyld Skuespilleren avviste først blankt eksmannens påstander om at det var hun som sto bak giftbrevene til president Barack Obama og New York-borgermesteren.

- Jeg ville ikke ha satt mitt ufødte barn eller mine andre barn i fare bare for å legge en felle for noen. Han trenger rett og slett noen å skylde på etter det han har gjort, og jeg var den åpenbare personen. Det meste som nå blir meldt om saken er absolutt upresist. Det er alt jeg kan si, sa Richardson til E! News i begynnelsen av juni.

Etter kort tid i arresten, innrømmet 36-åringen at det var hun som sendte giftbrevene, men påsto at det var Nathaniel Richardson som hadde tvunget henne til det, meldte Sky News 8. juni.

Nå sier hennes forsvarer Tonda Curra at hun har gått med på å erkjenne straffskyld for å ha produsert og oppbevart et biologisk giftstoff. Advokaten framholder også at det aldri var Shannon Richardsons mening å skade noen, men hun ønsker ikke si noe mer om 36-åringens motiver for handlingen.

Forsvareren varsler også at 36-åringen vil avsløre hvem som tok del i de giftige planene.

- Ricin i kjøleskapet Da kvinnen tipset FBI om ektemannen hevdet hun at hun hadde funnet det som så ut som ricin i en Tupperware-boks i kjøleskapet hjemme, og at mannen hadde drevet research på Obama og Bloomberg. Hun hevdet også å ha funnet en oppskrift på «hvordan å lage ricin» i huset.

Da mannen ble pågrepet og avhørt fant etterforskerne kastorbønner - som brukes i framstillingen av ricin - i bilen hans, men han ble løslatt etter kort tid av mangel på øvrige bevis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media