- Wall Street ble full, og nå har den bakrus

Bush ble smugfilmet da han holdt stand up-show om den økonomiske krisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På en lukket pengeinnsamlingsmiddag i en privatbolig i Houston sist fredag kom president George W. Bush med en relativt spenstig og kortfattet analyse av den amerikanske økonomien de siste åra:

- Det er ingen tvil. Wall Street ble full, og nå har den bakrus. Spørsmålet er, hvor lang tid vil det ta å bli edru og slutte med å prøve alle disse fancy finansielle instrumentene?

I forkant av den spesielle bemerkningen ba Bush om at alle i det eksklusive hjemmepublikummet skrudde av kameraene sine - en ordre fra landets øverstkommanderende som åpenbart ikke ble fulgt av alle i selskapet.

Dit var ikke pressen invitert, så det var først da den smugfilmede seansen denne uka havnet i en blogg, at uttalelsen ble fanget opp av nyhetsbyrået AP.

Etter drukkenskapsmetaforen gikk Bush over til å tøyse om eiendomsmarkedet (som er inne i en krise som har gjort mange amerikanere husløse på grunn av lån som ikke lar seg betjene).

- Og så har vi en boligkrise. Vel, ikke i Dallas, for Laura (Bush, red.anm.) er her nede for å kjøpe hus om dagen, spøkte presidenten, til høy latter fra texanerne i rommet.

Tony Fratto, talsmann for Det hvite hus, ser ikke noe oppsiktsvekkende i episoden.

- Presidenten har kommet med dette poenget før. Markedene håndterte svært kompliserte finansielle instrumenter, og det er åpenbart for alle at markedene ikke fullt ut forstod risikoene som disse instrumentene utgjorde, sier han som en utdypning av Bushs mer alkoholmarinerte ordbruk.

- Wall Street ble full, og nå har den bakrus
BLE SMUGFILMET: Bushs noe spesielle økonomiske analyse kom under en pengeinnsamlingsmiddag for republikaneren Pete Olson i Houston. Det var forbudt med kameraer under arrangementet, men noen klarte åpenbart å filme presidentens tale likevel. Foto: YOUTUBE
BLE SMUGFILMET: Bushs noe spesielle økonomiske analyse kom under en pengeinnsamlingsmiddag for republikaneren Pete Olson i Houston. Det var forbudt med kameraer under arrangementet, men noen klarte åpenbart å filme presidentens tale likevel. Foto: YOUTUBE Vis mer