Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Wall Street Journal: Trump planlegger å røske opp i CIA

Kilder sier den påtroppende presidenten mener amerikansk etterretning har blitt for politisert.

VIL TROLIG ENDRE ETTERRETNIGEN I USA: Donald J. Trump.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL TROLIG ENDRE ETTERRETNIGEN I USA: Donald J. Trump.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald J. Trump har vært tydelig i sin kritikk av USAs etterretning. Nå planlegger han å omstrukturere CIA, ifølge Wall Street Journal (WSJ).

Endringene skal innebære færre folk ved hovedkvarteret i Virginia, og flere agenter i felten.

Dette har avisa fra kilder nær USAs framtidige president.

- Trenger å slankes

Disse hevder også at Trump mener Office of the Director of National Intelligence har blitt for politisert.

- Oppfatningen til Trump-apparatet er at etterretningen har blitt fullstendig politisert. Alle avdelingene trenger å slankes, sier en ikke navngitt person som skal være assosiert med apparatet til Trump.

Ifølge kilden skal Donald J. Trumps overgangsteam konsentrere seg om å restrukturere de forskjellige etterretningsorganisasjonene. De vil også endre måten disse samhandler på.

CIA har ikke kommentert opplysningene til WSJ.

Russisk kontrovers

Nyheten fra avisa kommer i etterkant av en lengre periode med oppmerksomhet rundt Trumps forhold til sine framtidige ansatte.

Dette særlig i forbindelse med den angivelige valghackingen utført av Russland.

Amerikansk etterretning har uttalt at de er sikre på at russiske myndigheter var involvert i cyberangrep rettet mot Demokratene.

Trump har på sin side sådd tvil om dette.

- (Julian) Assange sa «at en 14-åring kunne hacket Podesta» - hvorfor var Demokratene så uforsiktige. Han sa også at de ikke fikk informasjonen fra russerne, tvitret republikaneren om de flere tusen epostene publisert av Wikileaks.

Etterretningskritikk

Ifølge CNN har personer innenfor etterretningen reagert på Trumps utspill.

- Ingen vil komme på feil fot med den nye sjefen. Nå er vi på vei inn i en era der forholdet er fiendtlig, sier en av dem.

- Det er en trist dag når politikere har mer tillit til Vladimir Putin og Julian Assange enn i amerikanere som daglig risikerer livene sine for å skaffe objektiv, upolitisk etterretningsinformasjon, uttaler en annen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling