Wallenberg-gransking støtter Brustad i Aker-saken

Svenskene er misfornøyde.

STØTTER BRUSTAD: Marcus Wallenberg i Saab. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
STØTTER BRUSTAD: Marcus Wallenberg i Saab. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Wallenberg-selskapet Investor AB har fått gjennomført sin egen juridiske gransking av Aker-transaksjonene. Konklusjonen støtter næringsminister Sylvia Brustad (Ap) i at alle eiere i Aker Holding skulle fått si sin mening om aksjesalget.


Både staten og deleier Investor AB mener de ikke fikk tilstrekkelig informasjon om Aker-transaksjonene, der Aker har solgt andeler i fem selskaper til det delvis statseide Aker Solutions.

Investoren mener, i likhet med Brustad, at salget burde vært behandlet i styret og generalforsamlingen i Aker Holding, skriver VG Nett.

- Vi har allerede hentet inn en juridisk uttalelse fra norske jurister. De sier at salget burde vært behandlet av alle eierne. Så vi har kommet til samme konklusjon som Brustad, sier Investors pressetalsmann, Fredrik Lindgren.

Onsdag hevdet Sylvia Brustad at de omstridte transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions ikke kan regnes som bindende. Hun krever at transaksjonene enten blir nullstilt, eller at saken blir tatt opp til behandling i generalforsamlingen i Aker Solutions.

Styrerepresentant i Aker Holding, Berit Kjøll, støtter Brustad og sa onsdag kveld i en pressemelding at styret i Aker Holding AS er ført bak lyset.

Aker ASA hevder imidlertid at både Kjøll og Nærings- og handelsdepartementet var godt orientert om transaksjonene. Kjøll fikk allerede tirsdag den 24. mars en utfyllende og detaljert redegjørelse om transaksjonene, inkludert konklusjonen om at det verken ville være nødvendig med en generalforsamling i Aker Solutions eller styrebehandling i Aker Holding. Det hevdet Aker ASA i en pressemelding onsdag.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer