Ole Stobbes minneord om kjæresten Kim Wall:

Walls kjæreste med sterkt innlegg: - Nå gir ingenting mening

«Det er nødvendig for meg å si at forholdet mellom handling og potensiell straff aldri kan bli balansert eller rettferdig».

SIST SETT: Kim Wall ble fotografert sammen med Peter Madsen i ubåten den 10. august. Det var siste gangen hun ble sett. Foto: Scanpix
SIST SETT: Kim Wall ble fotografert sammen med Peter Madsen i ubåten den 10. august. Det var siste gangen hun ble sett. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kim Walls kjæreste Ole Stobbe har holdt seg taus etter at hans kjæreste, den svenske journalisten Kim Wall (30) ble drept 10. august i fjor.

Stobbe har uttalt seg som vitne i retten, men har ikke ønsket å uttale seg om tapet av Kim Wall til mediene før nå. I et minneord i danske Weekendavisen skriver han om følelsen da han 25. april fikk vite dommen i rettssaken mot Peter Madsen.

Klokka var 20 på kvelden da han fikk vite at Madsen ble dømt til lovens strengeste straff i Danmark: livstid i fengsel. Stobbe oppholdt seg da i Hua Shan-fjellene i Kina. Et sted som Kim Wall, ifølge kjæresten, også hadde ønsket å reise til.

I minneordet skriver blant annet Stobbe om livet han hadde sammen med Wall og deres drømmer for framtida.

De to hadde vært sammen i elleve måneder, og bodde i et kollektiv på Refshaleøen, rett ved verkstedet til Peter Madsen.

«Nå gir ingenting mening»

«Den gangen i sommer, få dager før vi begge skulle fly til Beijing og begynne vårt felles liv- på alvor- var alt fint. Alt ga mening», skriver han.

De to skulle flytte inn i det Stobbe beskriver som det «mest utrolige lille huset» midt i Kinas hovedstad. Huset var ett av tre hus som var bundet sammen med en familie med tre barn og en popstjerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer