Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Wam & Veikroer»

Samarbeidet mellom filmparet Wam & Vennerød er tonet ned. Det nye teamet heter «Wam & Veikroer». Høsten 1998 står seks kinosaler og et gigantisk veiserviceanlegg med bensin fra Hydro-Texaco klar ved E6 i Vestby i Akershus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politikerne i den vesle kommunen mellom Oslo og Moss er positive til planene. Partene Sonsveien Kinosenter, Veikroer AS og Hydro-Texaco skal diskutere planene med kommuneledelsen i slutten av neste uke.

- Foreløpig blir det ikke aktuelt å regulere området for shoppingsenter i tillegg, men faren ligger der. Sier man ja til kino og servicesenter, kan man fort si ja til handlesenter også, medgir rådmann Johan Langelid i Vestby.

500 000

Selv om kinosjefene i Moss, Follo og Indre Østfold skjelver for gigantplanene, avviser Svend Wam at dette vil ødelegge for den lokale filmaktiviteten.

- Befolkningsgrunnlaget for kinoen blir ca 200 000. Disse ser i dag én film i året. Befolkningen i Oslo ser seks filmer hver. Hvorfor? Fordi tilbudet er så dårlig i området. Jeg vil bare utnytte potensialet og stimulere til mer kinogåing, sier Svend Wam, som regner med 400-500 000 besøkende per år.

Bak selskapet Sonsveien Kinosenter finner vi Svend Wam og broren Jørn Svendsen.

Aksjekapitalen er på 300 000 kroner, men firmaet har, ifølge Wam, knyttet til seg kapitalsterke investorer som vil bidra med 10 millioner kroner i aksjekapital.

Prislappen på kinoen med en kapasitet på 800 blir på 25-30 millioner kroner.

Felles kundemasse

Hydro-Texaco har i flere år hatt opsjon på det aktuelle området ved den nye E6-traseen og Østfoldbanen. Sammen med Veikroer planlegger oljeselskapet et senter med bensinstasjon, motell og kro/restaurant.

- Jeg har ikke noe imot kino eller et eventuelt forretningssenter, såframt arealet blir utvidet, sier eiendoms- og utviklingssjef Gregers Barfod i Hydro-Texaco.

Både Barfod og Wam tror at veisentret og kinoen kan avgi kundemasse til hverandre.