Wamwere frykter borgerkrig

Bare et nyvalg kan hjelpe Kenya, mener Koigi wa Wamwere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bare et nyvalg kan hindre situasjonen i Kenya i å utarte til folkemord og borgerkrig, sier Koigi wa Wamwere.

Norskkenyaneren, som er viseminister for informasjon i president Mwai Kibakis regjering, befinner seg i sikkerhet i Nairobi med venner og nær familie.

- Vi er trygge, men jeg mistet selv en meget nær venn for to dager siden. Gitt antallet som dør i opptøyene, er det bare snakk om tid før jeg vil miste flere, sier Wamwere til NTB.

Flere enn 300 mennesker har til nå mistet livet i de blodige opptøyene som brøt ut etter det omstridte valget i landet sist helg. Til tross for kraftige anklager om valgfusk, ble den 76 år gamle sittende presidenten Kibaki gjenvalgt.- Nytt Rwanda Konflikten i Kenya har etniske så vel som politiske og sosiale dimensjoner. Kibaki tilhører folkegruppen kikuyu, mens opposisjonsleder Raila Odinga (62) er av luo-stammen. Flere steder i Kenya rapporteres det om etnisk vold, og Wamwere mener situasjonen kan sammenlignes med innledningen på folkemordet i Rwanda i 1994.

- Mange har et feilaktig inntrykk av at kikuyuene er rike og blir favorisert av regjeringen. Jeg tror at opptøyene hadde funnet sted selv om opposisjonen hadde vunnet valget. Men nå frykter jeg at situasjonen kan utvikle seg til borgerkrig og folkemord som i Rwanda, sier Wamwere, som selv er kikuyu.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer