Wamwere mot seier

KABAZI, KENYA (Dagbladet): For fem år siden feilet han. I dag kan Koigi wa Wamwere gjøre et overbevisende comeback i kenyansk politikk. Det store oppmøtet ved valget i Kenya i går vil bestemme hvem som blir enehersker Daniel arap Mois etterfølger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skal et politisk jordskjelv til hvis ikke Koigi wa Wamwere, som noen år hadde politisk asyl i Norge, blir å finne blant den kenyanske nasjonalforsamlingens 222 representanter på nyåret.

Wamwere, som overraskende reiste tilbake til Kenya og kastet seg inn i valgkampen for to måneder siden, har det siste halvannet året vært forsker ved Columbia University i New York. Han hører til opposisjonspartiet National Rainbow Coalition (Narc), som ledes av veteranen Mwai Kibaki (71). Kampen mot Mois utplukkede etterfølger, Uhuru Kenyatta, så i går ut til å gå Kibakis vei.

- Dette er en stor dag for Kenya og en stor dag for alle demokrater som med livet som innsats har kjempet mot president Daniel arap Mois enevelde. Jeg er veldig glad og stolt over at en mørk epoke i kenyansk historie nå ser ut til å være over, sa en sliten Wamwere i går, utenfor stemmelokalet i Kabazi, 20 mil unna Nairobi.

Skitten valgkamp

Valg i Kenya

Ved valget skal kenyanerne utpeke både ny president og nye representanter i nasjonalforsamlingen.

Koigi wa Wamwere er en av kandidatene til valget på ny nasjonalforsamling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer